NEWS
Laguna Ironman 800

Prošle subote održan međunarodni boćarski turnir Veleniki 2016.

Peršurić, Popović i  Milohanović pozdravljaju
29.08.2016. 11:02; ; Početna / Sport i rekreacija / Prošle subote održan međunarodni boćarski turnir Veleniki 2016.

Prošle se subote u Velenikima održao tradicionalni međunarodni boćarski turnir koji je okupio više od 30 natjecatelja s područja Poreštine, ali i iz Milja i Trsta. BK Veleniki ovaj turnir održavaju već dvadeset i jednu godinu, te on predstavlja mjesto okupljanja ljubitelja boća i samih stanovnika sela.

Ove godine na turniru je nastupilo, uz domaćine još 11 drugih ekipa i to iz: Seline, Rapavela, Nova Vasi, Sv. Lovreča, Muntrilja, Vrsara, Kukci, Buići, Novog naselja, te ekipe iz Italije: Trieste trasporti i Muggia. Čast da otvori turnir pripala je dogradonačelniku Poreča Lorisu Peršuriću koji je zahvalio domaćinima na pozivu i ujedno zaželio dobre igre svim prisutnim boćarima. Uz dogradonačelnika Peršurića, prisutnima su se obratili i Petar Popović, predsjednik Zajednice boćarskih klubova Grada Poreča i Darko Milohanić, predsjednik BK Veleniki.

Organizatori turnira BK Veleniki spremili su za goste bogatu trpezu, a dodatan štimung natjecateljima pružali su članovi benda „Žluk“ iz Trsta s izvedbama tradicionalnih pjesama na harmonikama i klarinetu.

Nakon cjelodnevnog takmičenja pobjednici su postali BK Nova Vas u sastavu: Valter Mateš, Mario Milokanović i Ivan Bernobić. Pehar za drugo mjesto osvojila je trojka domaćina u sastavu Ivan Milohanić, Dalibor Laković i Svetko Jakšić. Treće mjesto osvojila je ekipa iz Muntrilja, a četvrti su bili gosti iz Rapavela.

Nakon proglašenja pobjednika nastavljeno je zajedničko druženje. Zabava je tako potrajala do kasno u noć.

R.V.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email