Proslava svjetskog Dana turizma i u Poreču uz besplatno vođenje gradom, MTB ture, Baredinesaure i besplatnu marendu

DSCN0023
24.09.2018. 15:15; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Proslava svjetskog Dana turizma i u Poreču uz besplatno vođenje gradom, MTB ture, Baredinesaure i besplatnu marendu

Svjetski dan turizma obilježava se svake godine 27. rujna. To je datum kad se na sjevernoj hemisferi glavna turistička sezona bliži kraju, a na južnoj počinje. Tim povodom, Turistička zajednica Grada Poreča pripremila je poseban program za svoje građane i posjetitelje.

Upoznaj Poreč u pratnji vodiča

Pod motom „Upoznaj Poreč“, TZ organizira besplatno edukativno razgledavanje grada u pratnji vodiča na hrvatskom jeziku za sve Porečane i one koji se tako osjećaju. Cilj je građanima omogućiti da nauče nešto više o svome gradu kroz uvijek intrigantne priče profesionalnih vodiča.

Vrijeme: četvrtak, 27. 9. 2018. u 17:00 h
Mjesto: Trg Slobode
Trajanje: 1 – 1,5 h

Napomena: Zainteresirani moraju najaviti svoj dolazak na e-adresu [email protected] ili telefon 451-293. Broj mjesta je ograničen. U slučaju lošeg vremena razgled grada odvit će se u drugom terminu.

Besplatni Poreč MTB Tour  

Za one aktivnijeg duha koji se rado druže sa svojim ljubimcima na dva kotača, TZ organizira besplatni „Poreč MTB Tour“ u pratnji stručnog vodiča. Prilika je to da građani i posjetitelji upoznaju zanimljivu okolicu Poreča znanim, ali i neutabanim putevima.

Polazak: u 9:00 h iz uvale Peškera
Itinerar: stari grad Poreč – turističko naselje Brulo – Stancija Bečić – Dračevac – šuma Kontija – Limski zaljev – Vrsar – Funtana – Zelena Laguna – Poreč
Povratak: između 13:00 i 14:00 h
Trajanje ture: između 4 i 5 h

Napomena: Rezervacija je obavezna najkasnije 24 sata prije polaska. Sve najave i upiti na Viber ili WhatsApp, T: +385 (0)91 604 17 23, E: [email protected]. Više informacija o turi dostupno je na www.myporec.com  

Nagradna ekološka akcija u partnerstvu s Coca-Colom 

Turistička zajednica u suradnji s porečkom Turističko-ugostiteljskom školom Antona Štifanića organizira ekološku akciju prikupljanja smeća. Za destinaciju je odabrana najpoznatija porečka plaža Porto Bussola, posljednja divlja oaza i omiljena plaža mnogih Porečana, osobito mlađe populacije.

Akcijom se želi razviti svijest o važnosti očuvanja prirodnih i društvenih vrijednosti prostora, o učincima turizma na prostor te potaknuti mlade na brigu o okolišu i pravilno odlaganje ambalažnog i drugog otpada. U akciju se mogu uključiti svi građani.

Vrijednost akcije prepoznala je i Coca-Cola koja ga je uključila u svoj projekt „Od izvora do mora“. Coca-Cola srednjoškolcima osigurava majice, kape, vrećice i rukavice, dok TZ organizira prijevoz učenika do plaže Porto Bussola autobusom, sendviče i vodu. Komunalno poduzeće „Usluga“ prikupit će sakupljeni otpad i o tome sastaviti službeni očevidnik koji se kao dokaz dostavlja Coca-Coli. Na kraju godine Coca-Cola će podijeliti nagrade za najbolje i najuspješnije eko-akcije. O pobjednicima će presuditi količina sakupljenog otpada i broj sudionika.

Nastup fantastičnih Baredinosaura i besplatna marenda

Deseteročlanu raspjevanu i uvijek raspoloženu skupinu po imenu Baredinosauri čine električar, poduzetnik, knjigovođa, ugostitelj, a ima i umirovljenika. Koliko im svirka i zabavljanje publike ide od ruke, uvjerit će se posjetitelji koji dođu na Trg Slobode od 10:00 do 13:00 h. Na istom je mjestu u 12:00 h predviđena i besplatna marenda za sve građane i turiste.

Turistička zajednica Grada Poreča ovim putem čestita svim svojim sugrađanima Svjetski dan turizma. Koristimo priliku zahvaliti vam na iznimnom doprinosu uspješnosti Poreča kao turističke destinacije. Bez vas Poreč ne bi bio višestruki turistički šampion koji već godinama osvaja najveće hrvatske nagrade u sektoru turizma i ugostiteljstva. Hvala vam, jer vi nas upotpunjujete.

PROGRAM:

  • 08:30-13:30                 Poreč MTB Tour
  • 10:00-12:00                 Ekološka akcija „Porto Bussola“
  • 10:00-13:00                 Nastup Baredinosaura na Trgu Slobode
  • 12:00                           Besplatna marenda
  • 17:00-18:30                 Besplatno edukativno razgledavanje grada „Upoznaj Poreč“
Print Friendly, PDF & Email