NEWS
Ljekarna

Projekcija filma Dugi brodovi / Limski kanal 12.8.2018.

37300469_1867611546875816_2998290732030099456_n-768x644
08.08.2018. 14:27; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Projekcija filma Dugi brodovi / Limski kanal 12.8.2018.

U sklopu projekta “Istra u kadru – film na izvornoj lokaciji”, Istarska filmska komisija uz podršku JU Natura Histrica, Turističke zajednice Općine Kanfanar, Turističke zajednice Općine Vrsar, Turističke zajednice središnje Istre te Općine Sveti Lovreč organizira projekciju filma “Dugi brodovi / The long ships” Jacka Cardiffa koji se 1964. godine snimao na Limskom kanalu i najveći je koprodukcijski spektakl na tlu nekadašnje Jugoslavije. Projekcija filma održat će se 12.8.2018. godine.

Uz sjajnu glumačku ekipu sa Sidneyjem Poitierom, Richardom Widmarkom, Rosannom Schiaffino, Russom Tamblynom i Bebom Lončar u glavnim ulogama, u filmu su sudjelovali i brojni statisti iz Istre.

Radnja filma prati priču dvojicu braće Vikinga, Rolfa (Richard Widmark) i Orma (Russ Tamblyn) u krađi pogrebnog broda i prelijepe Gerde, kćeri (Beba Lončar) kralja Skandinavaca. S osvojenim plijenom kreću u potragu za Majkom glasova, ogromnim zvonom od čistog zlata, visokim “kao tri visoka čovjeka”. Braća se bore sa nemirnim morem, neposlušnom posadom i opasnim mavarskim vojnicima koje predvodi princ Al Mansuh (Sidney Poitier).
Radnja filma dijelom se odvija u Limskom kanalu, gdje je za potrebe filma uz more izgrađeno cijelo vikinško naselje, čiju scenografiju potpisuje Veljko Despotović. Godinama su ostaci filmskog seta nastavili živjeti kao turistička atrakcija.

 

PROGRAM
Bogat repertoar filmske glazbe i glazbe korištene u filmovima, u izvedbi puhačkog orkestra KUD-a “Matka Laginje” iz Sv. Lovreča (Fan club KUD Matka Laginje SV.LOVREČ), uvest će posjetitelje i gledatelje u filmsku večer, s početkom u 20:00 sati.
Posjetitelji će moći razgledati i izložbu fotografija s originalnoga filmskog seta, kao i nacrte scenografije.
Projekcija filma započet će u 21:00 sat.

Film će biti prikazan u sklopu projekta “Istra u kadru – film na izvornoj lokaciji”. „Istra u kadru“ predstavlja reviju filmova koji se prikazuju na izvornim lokacijama na kojima su i snimljeni.
Cilj projekta je iskoristiti potencijal filmova snimljenih u Istri kao novi motiv dolaska i razvoj filmskoga turizma.

 

Projekcija filma je besplatna.

Općina Kanfanar

Print Friendly, PDF & Email