NEWS
HALF MARATON S

Prije nekoliko dana Grad Poreč-Parenzo počeo je s uređenjem zgrade područne osnovne škole u porečkoj Novoj Vasi

obnova škole u Novoj Vasi
07.12.2023. 11:54; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Prije nekoliko dana Grad Poreč-Parenzo počeo je s uređenjem zgrade područne osnovne škole u porečkoj Novoj Vasi

U sklopu radova obnavlja se cijelo pročelje i rješava kapilarna vlaga, te je oko zgrade postavljena skela, dok se u unutrašnjosti vrše radovi na kompletnoj rekonstrukciji sva četiri sanitarna čvora koji će dobiti novu sanitarnu opremu. Radovi se odvijaju na način da se minimalno ometa nastava, a odvijat će se i za vrijeme zimskih praznika. 

Područna škola Nova Vas nalazi se u centru mjesta i pripada porečkoj Osnovnoj školi Finida, a u njoj se odvija nastava za učenike od prvog do četvrtog razreda. Grad Poreč-Parenzo u potpunosti financira radove na obnovi škole, a uskoro predstoji i izgradnja novog vrtića za 150 djece u istom naselju, čime će Nova Vas dobiti uređenu zonu društvene namjene i sadržaje koji su potrebni jednom od najvećih porečkih mjesnih odbora.

U Novoj Vasi je u tijeku i obnova pročelja susjedne župne crkve sv. Roka, te će završetkom ovih zahvata centar mjesta dobiti novi uredniji izgled, a korisnici zgrada bolje uvjete za boravak.

Grad Poreč

 

Print Friendly, PDF & Email