NEWS
HALF MARATON S

Osmaši OŠ Poreč u pub kvizu – Ovisni o znanju

IMG-1
07.12.2023. 09:13; ; Početna / Kultura / Osmaši OŠ Poreč u pub kvizu – Ovisni o znanju

Osmaši OŠ Poreč zabavili su se i pokazali iznimno znanje u pub kvizu koji se pod nazivom Ovisni o znanju  odigrao 30. studenoga 2023. godine.
Kao i svake godine OŠ Poreč kroz brojne aktivnosti obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti, a ove godine to su učinili na malo drugačiji, kreativniji način – igranjem tematskog pub kviza. Pub kviz je osmislila i vodila učiteljica biologije Kristina Kostadinović, a igrali su učenici iz tri osma razreda. Učenici su se samostalno organizirali u ekipe od tri do pet učenika, a posebno vrijedno bilo je to što su učestvovali svi osmaši.

Kviz je bio koncipiran na sljedeći način: 4 kategorije, područja znanja (općenito o ovisnostima, alkohol i cigarete, droge, ovisnosti modernog doba). Svaka kategorija je sadržavala po 10 pitanja (navedi, zaokruži, prepoznaj pjesmu/sliku/film). U kvizu je sudjelovalo ukupno 12 ekipa. Sve ekipe su igrale do zadnjeg trena, bez predaje, pošteno, timski, predano i zainteresirano Rezultati na kraju četvrte kategorije su bili vrlo napeti i učenici su do samog kraja bili u neizvjesnosti. Pobjedu je odnijela ekipa Invictus_cepa, s velikih 32,5 boda od ukupnih 40. Drugo mjesto dijelile su ekipe Susumeljak i Žbuka za fasadu s 31.5 bodom, a treće mjesto je pripalo ekipi imena Puževi koji su osvojili 31 bod. Nagrade za prva tri mjesta te utješnu nagradu za predzadnje mjesto (ekipa Frule i ekipa Zuma) osigurao je Zdravi grad Poreč.  

Učenici osmaši pokazali su se kao veliki kvizaši, u dvosatnom natjecanju pokazali su iznimno znanje, zanimanje i trud u području prevencije ovisnosti.

Nakon što su se natjecateljske strasti stišale učenici su se pohvalno izjasnili o ovakvom načinu učenja i druženja. Učenici iz 8.b izjavili su da im je bilo veoma zabavno i da je kviz bio jednostavan jer je tematika bila vezana uz područje o kojem već puno znaju. „Najzanimljiviji su nam bila pitanja vezana uz pjesme i naziv filma. Htjeli bismo češće imati pub kvizove, mogu biti i iz drugih područja,“ naglasila je Maša iz 8.b. I učenici iz 8.a složili su se da je kviz bio: „zabavan, ali da su neke skupine zadataka bile teže nego što su očekivali pa su se morali dodatno potrudili, a neke zadatke čak i pogađati.“ Matej iz 8.c naglasio je da je bilo: „Prezanimljivo! Naučili smo nešto novo, npr. da ne smijemo puno igrati videoigre.”

Iz OŠ Poreč poručuju: Zajedničkom suradnjom Škole i Zdravoga grada Poreč osmišljena je provedena iznimno zanimljiva, poticajna i vrijedna preventivna aktivnost. Veselimo se budućim kvizovima kad već imamo ovakve natjecatelje!

Osnovna škola Poreč  I Zdravi grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email