NEWS
HALF MARATON S

Društvo invalida Poreč slavilo svoj dan s prijateljima i partnerima iz Tiskare Sigra

046_mpp
foto: Manuel Paljuh
07.12.2023. 11:59; ; Početna / Lifestyle / Ostalo / Društvo invalida Poreč slavilo svoj dan s prijateljima i partnerima iz Tiskare Sigra

Društvo invalida Poreč svake godine obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom 3.12. radno i svečano ističući da je to dan u kojemu se posebno skreće pažnja na potrebe osoba s invaliditetom (OSI), na poštivanje različitosti, poštivanje kroničnih bolesti, tjelesnog oštećenje  i invaliditeta te se tako podiže razina osjetljivosti šire javnosti za osobe s invaliditetom. Obilježavanje je započelo skupštinom Društva invalida Poreč, planiranjem rada za 2024. godinu  i potom svečanim obilježavanjem.

Ove godine bilo je posebno svečano i drugačije. Međunarodni dan je obilježen 6.12. , a to je i dan darivanja kada velike i male, bolesne i zdrave posjećuje Sv. Nikola. Ove godine su porečki poduzetnici , dugogodišnji prijatelji i partneri Društva invalida Poreč, vlasnici i tim Tiskare Sigra iz Poreča odlučili svoj jubilej 30 godina postojanja , rada i razvoja Sigre obilježiti baš sa članovima Društva invalida Poreč. Za tu prigodu Tiskara Sigra je za sve članove Društva invalida Poreč tiskala i darivala više od 400 kalendara sa slikama i motivima koje prikazuju osobe s invaliditetom u aktivnostima Društva te su se mnogi članovi na stranicama kalendara mogli pronaći.

Predsjednica Društva, Nataša Basanić Čuš u svečanom je dijelu pozdravila sve prisutne članove i goste iz grada Poreča-Parenzo s gradonačelnikom Lorisom Peršurićem te prijatelje i partnere iz tima Sigre koje je predvodio vlasnik i direktor g. Roni Žužić. Zahvalila je suradnicima iz Tiskare Sigra. Naglasila je da  tim Sigre godinama partnerski i prijateljski podržava Društvo te im je zahvalila na ovoj lijepoj inicijativi da svojih značajnih 30 godina proslave baš s Društvom invalida Poreč. Istaknula je kako je to hvale vrijedan primjer civilnog, općedruštvenog i privatnog partnerstva usmjeren ranjivoj skupini osoba s invaliditetom. Zahvalila je Roniju Žužiću i čitavom timu Sigre što su u rast i razvoj svoje firme osim uspjeha ugradili i humane vrijednosti  pomaganja ranjivim skupinama.

Predsjednica je zahvalila i gradonačelniku Lorisu Peršuriću na njegovu dolasku na proslavu s čitavim gradskim timom ali i na svim potporama koje usmjerava radu Društva kao i na njegovu kontinuiranom i postojanom prisustvu i bliskosti s osobama s invaliditetom  na gotovo svim važnim događanjima Društva invalida Poreč.

Gradonačelnik je čestitao osobama s invaliditetom njihov dan. Izrazio je zadovoljstvo za ovako osmišljen ovogodišnji svečani dan za  osobe s invaliditetom te zahvalio Sigri na svim potporama koje su u godinama usmjeravali našoj zajednici. 

Na kraju, prisutnima se obratio i g. Roni Žužić, vlasnik i direktor Tiskare Sigra koja ove godine slavi 30 godina svog uspješnog rada, rasta i razvoja u našem gradu. Obratio se nazočnima vrlo lijepom, kratkom retrospektivom u kojoj je predstavio Sigru kao vrijedan projekt obitelji Žužić. Naglasio je da se Sigra kao obiteljski projekt razvijala postepeno, udruženim obiteljskim snagama, iskustvom i znanjem začetnika i već treće obiteljske  generacije, poštujući održivost, uvažavanjem svih vrijednih radnika koji su učestvovali u radu i razvoju Sigre od kojih su neki sa njima  od početka do danas. Razvoj je prikazao i upečatljivim spotom kojim se firma predstavlja za svojih 30 godina rada i razvoja u Poreču. Zahvalio je svom ocu Miru Žužiću, svima dobro poznatom Porečanu, koji je postavio temelje Sigri te je i danas budno prati iako je vođenje prepustio mlađim  generacijama obitelji Žužić. Zahvalio je i  pok. sestri Romini koja je utkala svoj zauvijek vrijedan pečat u Sigru Poreč. Roni Žužić je u svoje ime i tima Sigre čestitao osobama s invaliditetom njihov dan te je potom sa svojim  timom podijelio 70-tak poklon kalendara za nazočne članove i ostavio tiskane kalendare za sve one  koji nisu mogli doći. Zahvalio se na suradnji Društvu invalida Poreč te naglasio da će se Sigra i dalje razvijati na način da njeguje povezanost sa zajednicom i pomaže ranjivim skupinama.

Gospođa Marica Mihelčić, članica i prevrijedna volonterka Društva, ganuta do suza je zahvalila Sigri u ime članova Društva invalida Poreč na njihovom poklonu i pažnji  ali još više na ovom izboru da Tiskara Sigra svoj velikih 30 godina uspjeha i rada proslavi baš s osobama s invaliditetom, članovima Društva invalida Poreč te da im na tako lijep i svečan način pokloni ovaj Sigrin veliki dan.

Na kraju, svi nazočni su se počastili i družili  na zakusci koju je za ovu prigodu osigurao Grad Pore-Parenzo.

 

Društvo invalida Poreč
foto: Manuel Paljuh

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email