NEWS
LUTRIJA T

Prevario ga za najam radnih strojeva, a potom mu i prijetio

27.10.2021. 12:37; ; Početna / Crna kronika / Prevario ga za najam radnih strojeva, a potom mu i prijetio
Policijski službenici priveli su počinitelja koji je prevario muškarca za oko 150.000 kuna, a potom mu je još i prijetio.
 
Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 45-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela prijevara i prijetnja.
Policija sumnjiči 45-godišnjaka da je u prosincu prošle godine sklopio dogovor s 49-godišnjim hrvatskim državljaninom da mu za određeni iznos dnevnog najma posudi svoj kamion, radni stroj i dijelove stroja za izvođenje radova. Budući da od posudbe do danas nije platio 49-godišnjaku nikakav novac niti mu je vratio strojeve, oštetio ga je time za oko 150.000 kuna.
 
Kada je 49-godišnjak tražio da mu 45-godišnjak vrati posuđeno, osumnjičeni mu je zaprijetio, poslavši mu video u kojem rukuje s oružjem.
 
Policijski službenici su 26. listopada obavili pretragu doma osumnjičenog u okolici Pule te su kod njega pronašli kamion, radni stroj i dijelove radnog stroja, ali i dvije zračne puške koje 45-godišnjak nije prijavio u zakonskom roku. Pronađeni predmeti su oduzeti, a policijski službenici uhitili su osumnjičenog te su ga danas u jutarnjim satima, po okončanju kriminalističkog istraživanja, priveli u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske uz kaznenu prijavu. Budući da nije prijavio oružje u zakonskom roku, protiv 45-godišnjaka se podnosi i optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
Print Friendly, PDF & Email