NEWS

Pred nama najbogatiji vikend porečkog Adventa: balet Orašar u dvorani Žatika, koncerti Jole, Nola, humanitarna Adventska utrka, Badnje jutro i još puno toga

Advent Porec (6)
21.12.2023. 10:48; ; Početna / Slider / Pred nama najbogatiji vikend porečkog Adventa: balet Orašar u dvorani Žatika, koncerti Jole, Nola, humanitarna Adventska utrka, Badnje jutro i još puno toga

Ususret Božiću, i ovogodišnje izdanje Adventa Poreč – Avvento Parenzo ulazi u svoj vrhunac, tako da je pred nama zasigurno jedan od najbogatijih adventskih vikenda.

Sve počinje ovog petka, 22. prosinca, kada na scenu na Trgu Matije Gupca po prvi put u sklopu Adventa Poreč stupa popularni Jole, koji će svojom energijom i hitovima sigurno biti odlična uvertira u produženi blagdanski vikend.

Subotnje jutro, 23. prosinca, rezervirano je za tradicionalnu humanitarnu Adventsku utrku koju zajednički organiziraju Grad Poreč-Parenzo u suradnji s Atletskim klubom Maximvs. Ove je godine prijavljen rekordan broj trkača, trčat će prvo mali u 10, a zatim i veliki u 11 sati, a sva prikupljena sredstva bit će uručena Centru za inkluziju i podršku u zajednici Poreč. Svi zainteresirani mogu se prijaviti i na sam dan utrke, prijave će biti otvorene sve do sat vremena prije početka.

Vrhunac ovogodišnjeg programa svakako je baletna predstava “Orašar” u izvedbi Ukrainian Classical Ballet, jedan od najljepših svjetskih baleta, koja će se odigrati u rasprodanoj dvorani Žatika 23. prosinca s početkom u 19 sati. “Orašar” je postao sastavni dio božićnih tradicija u mnogim europskim i svjetskim gradovima te i dalje oduševljava publiku svojom ljepotom, maštovitošću i izuzetnim plesnim izvedbama.

Već tradicionalno, na Trgu Matije Gupca, za sve građane i goste Poreča u nedjelju, 24. prosinca organizirana je prigodna marenda i druženje povodom Badnjaka i nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana. Gradonačelnik Loris Peršurić će, zajedno sa svojim zamjenicima od 10.00 sati dijeliti besplatan bakalar i vino, a glazbenu pratnju osigurat će Malvazija band, dok će za najmlađe biti održana radionica stolnih društvenih igara.

Dodajmo i kako će na sam Božić na Trgu Matije Gupca koncert održati bend Nola, a tijekom produženog blagdanskog vikenda osigurani su i brojni sadržaji za najmlađe:  u subotu od 11 sati dječja radionica: Društvene igre u ljudskoj veličini Udruge Capybara, zatim u 18:00 sati dječja predstava: Božićne priče kod ognjišta u izvedbi IRTA-e, dok će na blagdan Svetog Stjepana ponovno biti organizirano vrlo popularno fotografiranje s Djedom Mrazom od 17 sati, te Magic Show CLaudio od 18 sati. Naravno, tu je i besplatno klizalište, otvoreno svakoga dana od 10 do 22 sata, osim na Badnjak kada se zatvara u 18 sati, te na Božić kada se otvara u 12 sati.

Tijekom vikenda svoje će koncerte svaku večer održati Febra, Hit Revival Band i Alfa Time Band, a blagdanske dane na Trgu slobode dodatno će uljepšati nastupi Velvet Echoes Dua, Rezime Acoustic Tria i Tria Discover u podnevnim satima.

Podsjećamo da je za sve osigurano besplatno parkiranje na velikom gradskom parkiralištu, a tijekom vikenda i blagdana vozi i besplatni adventski vlakić.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email