NEWS

Pozivamo djecu da se prijave na IronKids utrke! Utrke su u subotu, 14. listopada !

Ironkids 1
04.10.2023. 22:37; ; Početna / Sport i rekreacija / Pozivamo djecu da se prijave na IronKids utrke! Utrke su u subotu, 14. listopada !

Još 10 dana dijeli nas od triatlonskog spektala u Poreču. Bit će to pravi sportski vikend uz more,  u porečkom sportskom raju – Zelena Resortu,  jer se osim Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč – Istra – Hrvatska, i ove godine organizira side event- IRONKIDS utrke! I to pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora. Očekujemo veliki broj najmlađih sportaša.

Manifestacije poput Ironkids utrka promoviraju sport među najmlađima i njihovim roditeljima te usmjeravaju djecu aktivnom i zdravom načinu života. „Podržavajući porečki Ironkids, Hrvatski olimpijski odbor dodatno šalje poruku i o važnosti dostupnih sportskih sadržaja za djecu od najranije dobi” – zaključuje Siniša Krajač, glavni tajnik HOO-a.

Kao i lani, dječje utrke održat će se dan uoči najvećeg triatlona u ovom dijelu Europe u organizaciji Plave Lagune, dakle, u subotu 14.listopada 2023.  s početkom u 11 sati. Startnine su osigurane!

”Pozivamo što više djece iz lokalne zajednice da se uključe u utrke te pokažu kako je sport važan dio odrastanja. Kao dodatni vjetar u leđa očekujemo i ove godine sjajnu atmosferu i glasnu podršku gledatelja i to ne samo roditelja!  Djeca će biti raspoređena po dobi, u pet kategorija,  o čemu će ovisiti i duljina staze koju će trčati, od 400 metara za petogodišnjake do 2000 metara za četrnaestogdišnjake. Požurite se jer je broj natjecatelja ograničen.” ističe Goran Vrus, direktor utrke Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč.

Prijava će biti moguća od petka, 13. listopada od 10 do 18 sati, kao i na sam dan utrke u subotu, 14.listopada od 9 do 10.30 na lokaciji pješčane plaže ispred Lotosa u Zelena Resortu. Iznad šatora za prijave biti će start i cilj utrke.

Vidimo se u Zelena Resortu na Ironkidsu i odavno rasprodanom Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, dan kasnije, 15.listopada!

Događanje podržavaju Plava Laguna, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatska turistička zajednica, Grad Poreč, TZ Grada Poreča, TZ Općine Funtana, Istarska županija, TZ Istarske županije, Ministarstvo turizma i sporta, Bina Istra i drugi sponzori kao što su Podravka, Kala, Cedevita, Zagrebačka pivovara.

Za više informacija zapratite naše društvene mreže https://www.facebook.com/ironman70.3Croatia/ i https://www.instagram.com/ironman70.3croatia.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email