NEWS
Max sredina 2 nagradna igra

Pozdrav optimizma učenika i roditelja 1.b

2020-04-14_16h21_59
14.04.2020. 16:29; Učitavanja: 514; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Pozdrav optimizma učenika i roditelja 1.b

„I roditeljima upisujem veliku peticu“, izjavljuje učiteljica 1.b razreda OŠ Poreč Denis Mikatović. „Mom oduševljenju djecom i roditeljima nema kraja. Suradnja je odlična. Svi se iznimno trude. Roditelji su zahvalni na svemu što učinim profesionalno, ali i osobno kako bi djeca što lakše svladala program. Zaista sam zahvalna na podršci koju nam pružaju.“

Početak svog školovanja učenici prvih razreda OŠ Poreč pamtit će po brojnim izazovima.  Nakon upoznavanja i prilagodbe novom okruženju, razrednom odjelu i svakodnevnim školskim obvezama, naši đaci prvaci morali su se prilagoditi i posebnim uvjetima škole na daljinu. Da su spremni na sve izazove i da pažljivo slušaju upute njihove učiteljice pokazali su učenici 1.b razreda. Iako školu pohađaju iz svojih domova, vrijedni su i snalažljivi đaci. „Vesele bube“ iz video priloga izradili su od materijala koji su im se našli pri ruci pa su tako razni otpadni predmeti dobili nove oblike.

Kako bi svakodnevna nastava na daljinu bila što uspješnija učiteljica Denis na „službenom kanalu“ objašnjava gradivo, daje upute i preporuke za svakodnevne školske zadatke. „Imamo i kanal podrške. U njemu dijelimo poteškoće, očekivanja, osjećaje … Tako su proteklih dana dobili zadatak iz tjelesnog – voziti bicikl ili naučiti voziti bicikl. Jedan mi je tata oduševljeno poslao fotografije uz komentar da je dijete pristalo naučiti voziti bicikl tek kad je učiteljica to zatražila. „Na moje oduševljenje“, ističe učiteljica Denis, “roditelji šalju brojne fotografije i video uratke zajedničkih školskih zadataka“.

Tako je s nama podijelila video uradak „Lektira na naš način“ koji je poslala jedna majka. Bezvremenski stihovi Grigora Viteza dobili su originalno i maštovito izdanje. Prvašiću Maksu Roksandiću u tome su pomogli mama, tata i starija sestra Klea.

Osim već dodijeljene petice roditeljima, učiteljica Denis poručuje: „Zajedničko čitanje i učenje može biti poticajno, maštovito i originalno.“

 

Print Friendly, PDF & Email