NEWS
VALFRESCO sredina

Povodom Europskog tjedna sporta na Trgu slobode održana prezentacija sportskih udruga Poreča

Vije13101-18798
06.10.2022. 19:00; ; Početna / Slider / Povodom Europskog tjedna sporta na Trgu slobode održana prezentacija sportskih udruga Poreča

U organizaciji Sportske zajednice Grada Poreča povodom Europskog tjedna sporta održana je prezentacija sportskih klubova / udruga, članica SZGP.

Prezentacija je bila namijenjena našim najmlađim sugrađanima, kao i onim nešto starijim, a pohodili su je i brojni turisti. Vrijedi istaknuti da su prezentaciju posjetila djeca gradskih vrtića: Radost, Paperino, Crvenkapica, 101 dalmatinac, kao i učenici 1 – 4 razreda O.Š. Poreč i talijanske O.Š B. Parentin. Cilj prezentacije je bio upoznavanje sa izborom i mogućnostima sportova Grada Poreča, poticanje interesa za bavljenje sportom i zdravog načina života.

Krilatica „Poreč grad sporta“ koja se često koristi kada ističemo brojna sportska događanja koja se odvijaju u našem Gradu vrijedi možda još više kada se vidi veličina i brojnost naše sportske zajednice. U sklopu SZGP djeluje 47 sportskih klubova i udruga u 35 različitih sportova, sa preko 3500 članova od kojih se redovno takmiči oko 1900, a među njima ima najviše onih najmlađih takmičara, što uz brojna sportska borilišta na Poreštini koja se kontinuirano obogaćuju potvrđuje sportski predznak našeg Grada.

Na prezentaciji su učestvovali : Škola nogometnog kluba Jadran, Rukometni klub Poreč, odbojkaški klub Poreč, Padel klub Poreč, Stolno teniski klub Jadran, Košarkaški klub Poreč, Karate klub Finida, Streličarski klub Poreč, Mačevalački klub Spada, Atletski klub Maksimvs, Jedriličarski klub Horizont.

 

SZGP

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna