NEWS

Povodom 140 godišnjice KUD Matka Laginje u subotu, 22.06. kroz lovrečke zidine čuti će se glazba puhačkih instrumenata

140_poz_Uz
18.06.2024. 12:38; ; Početna / Kultura / Povodom 140 godišnjice KUD Matka Laginje u subotu, 22.06. kroz lovrečke zidine čuti će se glazba puhačkih instrumenata

Povod tome je svečani koncert i proslava 140 godina neprekidnog djelovanja limene glazbe iz Svetog Lovreča. Kako bi proslava bila potpuna, domaćinima će se pridružiti i prijateljski orkestri iz Slovenije i Hrvatske.

Prava fešta počinje od 19 sati, kada će se prema središnjem drevnom trgu Placeta zaputiti orkestri iz različitih pravaca kroz mjesto, te koračnicama uvesti događaj u svečarsko ozvučje. Nakon prigodnih riječi domaćina – pokrovitelja, Općinskog načelnika Svetog Lovreča i ostalih uzvanika, započet će prigodni koncert u kojem će sudjelovati orkestri iz Spinčića – Kastva, Fužina i slovenskog Mengeša, da bi sve kulminiralo svirkom domaćina.

Tom će prigodom i drugi pokrovitelj, Hrvatski sabor kulture – dodijeliti Dijamantna, zlatna i srebrna priznanja onim članicama i članovima sa najdužim stažem.

Podsjetimo, lovrečka glazba je najdugovječniji glazbeni sastav u Istarskoj županiji, i to je zaista nešto na što su mještani i glazbenici ovog malog srednjovjekovnog gradića i općine vrlo ponosni. Da se tradicija održi, potrebno je puno odricanja i zajedništva, te uključenje mladih u sastav.
Zato i orkestar popunjavaju mladi, koji čine budućnost i jamstvo za opstojnost.

Nakon službenog dijela, sve će zabavljati živa glazba, a na samom trgu moći će se na prigodnim štandovima i jesti i piti i pronaći suvenir u obliku jubilarne majice.

Fešta je, dakle, zajamčena.

Dođite u Sv.Lovreč!!

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email