NEWS
valfresco

Porečki SDP o budućnosti porečkog gospodarstva nakon pandemijske krize …

IMG_20200513_105944
14.05.2020. 12:21; Učitavanja: 345; Početna / Gospodarstvo / Porečki SDP o budućnosti porečkog gospodarstva nakon pandemijske krize …

Kakva nam je budućnost ? Što čeka porečko gospodarstvo nakon korona virusa? Ocijenili smo da je trenutna situacija previše podcijenjena. Porečka izvršna vlast, a i politika IDS-a, po ocjeni SDP-a nije učinila dovoljno za ublažavanje posljedica za porečko gospodarstvo, s obzirom na pandemiju korona virusa. Ponudili smo svoj prijedlog mjera, od organiziranja kriznog stožera pa do ublažavanja posljedica pandemije, koje su vijećnici IDS-a glatko odbili.
Ocijenili smo da su dosadašnje aktivnosti gradonačelnika Poreča i njegove ekipe nedovoljno transparentne s obzirom na aktualno stanje. A mi imamo prijedlog kako dalje u kontekstu pandemije možemo ići, uvodno se novinarima na tiskovnoj konferenciji, kojoj su nazočni bili i dr. sc. Zdenko Tomčić, Vladimir Sladonja i Dalibor Jukopila, obratio predsjednik porečkog SDP-a Rodoljub Kosić.

Gotovo jednosatna pressica održana je na «znanstvenoj» razini, budući su sugovornici glasno izražavali u detalje svoje misli što i kako bi trebala izvršna vlast Poreča na čelu s gradonačelnikom funkcionirati u vrijeme pandemije korona virusa.

U svojem sadržajnom i preciznom obraćanju novinarima dr. sc. Tomčić naglasio je da kriza nije rezultat samo pandemije već je i rezultat čitavog niza čimbenika i dugoročnih mjera u društvu. Posebno će biti ugroženi neki gospodarski sektori posebice u turizmu i djelatnostima vezanim za njega, rekao je uz brojne «dokaze» problema u gospodarstvu, dr. sc Tomčić  naglasivši da je SDP-u Poreč nije u ovom trenutku namjera nuditi rješenja već da se otvore novi procesi koji su neminovni. Vrlo zanimljivo izlaganje pročitajte u prilogu “Kakva nam je budućnost? Što čeka porečko gospodarstvo nakon korona krize” .

O poljoprivredi, kao strateškoj odrednici programa SDP-a Poreč, novinarima je pojasnio Dalibor Jukopila. Dajemo potpunu podršku  svim nositeljima organiziranog oblika poljoprivredne proizvodnje na području Poreča, a u daljnjem radu promicat ćemo evolucijski pristup, naglasio je u svojem obraćanju predstavnicima javnosti Jukopila. Poljoprivreda kao strateška odrednica programa GO SDP-a Grada Poreča

Pozivamo gradonačelnika da zaustavi zaduživanje Poreča po osnovi plaćanja kazne po EU projektu za odvodnju otpadnih voda  jer smatramo da se Grad ne smije dalje zaduživati osim za potrebe socijalnih davanja prema našim sugrađanima, jer neće  moći servisirati svoje obaveze, naglasio je u svojem obraćanju novinarima Vladimir Sladonja, napomenuvši da Poreč mora tražiti od vlade RH da preuzme na sebe servisiranje kredita za dvoranu na Žatiki budući da je  projekt izgradnje dvorane, koja je izgrađena na državnom zemljištu, potaknut od državnih institucija. Država je vlasnik zemljišta, a postat će i vlasnikom dvorane nakon što istekne pravo građenja 2039. godine ! Izlaganje Vladimira Sladonje

Trenutno stanje je od gradske izvršne vlasti nedovoljno ozbiljno shvaćeno pa tražimo racionalizaciju i transparentnost poslovanja, «zatvarajući» pressicu održanu u «znanstvenom» tonu, rekao je predsjednik SDP-a Poreč Rodoljub Kosić naglasivši da se od izvršne vlasti Poreča traži racionalizacija i transparentnost poslovanja, revizija strateških razvojnih dokumenata te da gradonačelnik Poreča i izvršna vlast što prije donesu rebalans gradskog proračuna i njegovo postavljanje u realne okvire.

(iV)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S