NEWS

Porečki harmonikaši Adrian Deković i Erik Petrović osvojili nagrade na „31. Festa internazionale della fisarmonica“ u Italiji

20240630_174533
08.07.2024. 08:55; ; Početna / Kultura / Porečki harmonikaši Adrian Deković i Erik Petrović osvojili nagrade na „31. Festa internazionale della fisarmonica“ u Italiji

U Erbezzu, u blizini Verone u Italiji 29. i 30. lipnja  2024. održao se Međunarodni festival harmonike „31a  Festa internazionale della Fisarmonica“,  tradicionalno natjecanje koje se odvija u raznim disciplinama, podijeljenima po kategorijama, dobnim skupinama, za soliste, komorne ansamble i orkestre. Ovogodišnji članovi ocjenjivačkog suda bili su: Emy Dragoi (Rumunjska), Eugenia Cherkazova (Ukrajina), Svitlana Shabaltina (Ukrajina), Gianluca Campi (Italija).

Umjetničku školu Poreč predstavljali su Adrian Deković i Erik Petrović koji su se natjecali u kategoriji solista te su osvojili slijedeće nagrade:

  • u C kategoriji (natjecatelji do 14 godina starosti), učenik Adrian Deković, VI. razred harmonike u klasi učiteljice Tamare Ignjatović, osvojio je drugu nagradu i pehar natjecanja sa 94 boda,
  • U C kategoriji, učenik Erik Petrović, VI. razred harmonike u klasi učiteljice Romine Legović osvojio je drugu nagradu i pehar natjecanja sa 93 boda.

 

Osim natjecateljskog dijela, učenici su imali priliku prisustvovati Gala koncertu gdje su im i uručene nagrade, a s obzirom da Erbezzo u ta dva dana „živi harmoniku“ također su prisustvovali i svirali na koncertima, svim događanjima i prezentacijama u gradu.

Predivno je bilo vidjeti nasmijana lica naših učenika Adriana i Erika koji su daroviti, vrijedni i sviraju iako je nastava već završila te postižu ovako lijepe rezultate. Nastupom na ovako važnim međunarodnim natjecanjima Adrian i Erik stječu nova iskustva, međusobno se druže, a kroz sve to jako napreduju i uspješno se razvijaju. Ovakvi uspjesi su mogući samo uz veliku podršku i suradnju divnih roditelja kojima se od srca zahvaljujemo.

 

Ravnateljica:  Sanjica Sara Radetić, mag.mus.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email