Porečan Alen Anušić uz pomoć Grada Poreča i tvrtke Fusio izradio i donirao 200 zaštitnih vizira OB Pula

1 (109)
23.04.2020. 10:03; ; Početna / Slider / Porečan Alen Anušić uz pomoć Grada Poreča i tvrtke Fusio izradio i donirao 200 zaštitnih vizira OB Pula

Porečan Alen Anušić je u vrijeme izvanrednih mjera zbog pandemije i suzbijanja širenja COVID-19, nastavio ulagati  svoje znanje, entuzijazam, energiju i rad u humanu aktivnost izrade vizira za zaštitu medicinskih djelatnika Poreča i Istre.
Nakon što je 6. travnja, dan uoči Svjetskog dana zdravlja, donirao prvih 100 vizira za Dom zdravlja i Dom za starije i nemoćne Poreč te za rad timova na terenu, Anušić je odlučio pomoći regionalnoj istarskoj bolnici koja, među ostalim, liječi zaražene i oboljele od COVID 19. Tako je 21. travnja uručio 200 novoizrađenih vizira za potrebe rada medicinskog osoblja Opće bolnice Pula. U nabavi materijala za izradu nove količine vizira mu je ovoga puta pomogao Grad Poreč-Parenzo i gradonačelnik Loris Peršurić.

U vrijeme pandemije, koja je iznenadila i najsnažnije od zdravstvenih sustava, donacije koje jačaju lokalni i regionalni zdravstveni sustav iznimno su važne.

Alen Anušić je, uz potporu i povezivanje raznih sustava i organizacija, svoje znanje i tehniku stavio u funkciju izrade zaštitnih vizira. Izrađuje ih iz bez prestanka u svoje radno vrijeme i van radnog vremena, kako bi u ovoj situaciji svoje znanje pretočio u humani doprinos zaštiti zdravstvenih radnika Istre. Najavljuje kako s ovom donacijom nije gotov.
Ponovno će izrađivati vizire za porečki Dom zdravlja i druge timove koji pomažu u kontaktu s bolesnicima, kao i za timove na terenu koji na razne načine rade sa stanovnicima Poreča i Poreštine.

– Prije svega, zahvaljujem svom poslodavcu, firmi Fusio d.o.o. , te posebno direktoru Nenadu Štefaniću, na ustupljenim strojevima firme te na financijskoj i logističkoj podršci, kroz cijeli ovaj put. Zahvalio bih se i Gradu Poreču i gradonačelniku Lorisu Peršuriću na donacijama i pomoći, te Nataši Bašanić Čuš iz Zdravog grada Poreč, na koordinaciji ove akcije. Zahvalio bih se i profesoru Lovru Šverku iz Srednje škole Zvane Črnje iz Rovinja, na savjetima i kontaktima, te ravnatelju Krešimiru Broniću iz Srednje škole Mate Balote iz Poreča, na pomoći i ustupljenim kontaktima. Posebno bih se zahvalio Matiji Miloslaviću iz Dubrovnika, iz firme “Robot Hand Made”, na stručnim savjetima i modelu koji koristim za izradu zaštitnih vizira. Na kraju bih se zahvalio svima onima koji su dio ove volonterske akcije diljem Hrvatske i svijeta, te posebno našim herojima, doktorima, medicinskim sestrama i svom medicinskom osoblju, koje se svakodnevno nadljudskim naporima bori protiv našeg nevidljivog neprijatelja – COVID-19. Hvala Vam od srca!

– Najbolje i najhumanije što se, u uvjetima u kojima trenutno živimo, može dogoditi su solidarnost, disciplina i odgovornost svih građana, organizacija i sustava. Svi koji na različite načine sudjelujemo u ovoj umreženoj aktivnosti, dajemo potporu Alenu u njegovu radu i iskreno mu zahvaljujemo što najboljim primjerom pokazuje kako se u teškim i zahtjevnim vremenima može dati osobni doprinos, poručuju iz Grada Poreča-Parenzo.

 

Zdravi grad Poreč i Grad Poreč-Parenzo

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email