NEWS

Poreč u jesen ulazi kao točka spajanja ključnih igrača iz sektora graditeljstva, opremanja i uređenja – počinje PromoArh 2023

PromoArh 2_Manuel Paljuh
17.09.2023. 09:00; ; Početna / Gospodarstvo / Poreč u jesen ulazi kao točka spajanja ključnih igrača iz sektora graditeljstva, opremanja i uređenja – počinje PromoArh 2023

U bogatom jesenskom programu Grada Poreča – Parenzo svoje mjesto je potvrdio PromoArh, međunarodni sajam graditeljstva, opremanja i uređenja, koji u svom trećem izdanju ponovno dolazi u dvoranu Žatika

Jedini sajam graditeljstva, opremanja i uređenja u Istri PromoArh, spreman je za svečano otvorenje u srijedu 20. rujna. U tri dana trajanja sajma, u porečkoj dvorani Žatika na 2.500 m2 unutrašnjeg i 500 m2 vanjskog izložbenog prostora, okupit će se više od 90 domaćih, ali i europskih izlagača iz Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke i Češke.

Bogata sajamska ponuda, koja uključuje čak više od 250 svjetskih brendova, i ove je godine usmjerena na najnovije tehnologije, usluge i trendove u graditeljstvu, ali i izmjene zakonske regulative. Izlagačima pruža prostor za istraživanje trendova, razmjenu ideja i ostvarivanje vrijednih kontakata, a posjetiteljima da na jednom mjestu, od renomiranih stručnjaka, iz prve ruke dobiju informacije i savjete o proizvodima, uslugama i novitetima, kao i ideje za svoje projekte.

PromoArh, koji upravo ulazi u treću godinu postojanja, već je prepoznat kao točka spajanja stručnjaka i investitora, na što ukazuje i rastući broj sudionika. „Ove godine imamo rekordan broj izlagača, što je potvrda da su sajmovi graditeljstva jedinstvena prilika za istraživanje najnovijih tehnologija i inovacija, stvaranje novih poslovnih kontakata i neformalno druženje, sve u inspirativnom okruženju. Neovisno o tome dolazite iz struke, ili prolazite kroz proces izgradnje, renovacije ili opremanja, PromoArh je mjesto na kojem možete dobiti vrijedne informacije iz prve ruke“, ustvrdila je direktorica sajma Ivana Štiković.

Osim izložbenog prostora, posjetitelje očekuje i Education point, stručni dio sajma, koji tijekom tri sajamska dana donosi više od 20 predavanja, okruglih stolova i prezentacija izlagača o najnovijim sektorskim trendovima, a okuplja vrhunske stručnjake. Edukacije se provode u suradnji s Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, HGK – Županijskom komorom Pula, Obrtničkom komorom Istarske županije, tvrtkom Baldini Studio i 3D ART te Klasterom nZEB.hr, obuhvaćaju aktualne teme (eGrađevinski dnevnik, Izmjene i dopune Zakona o prostornom uređenju, Zabrana građevinskih radova tijekom turističke sezone, CO2 neutralna i održiva gradnja i BIM po mjeri projektanata) te će prema Programu stručnog usavršavanja sudionicima predavanja biti dodijeljeni akademski sati za stručno usavršavanje.

PromoArh 2023. u srijedu u 10 sati svečano će otvoriti Željko Uhlir, državni tajnik Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, nakon čega će se okupljenima obratiti i gradonačelnik Poreča – Parenzo Loris Peršurić, župan Istarske županije Boris Miletić, predsjednica HGK – Županijske komore Pula, Jasna Jaklin Majetić, predsjednik Obrtničke komore Istarske županije, Robert Momić te Nina Dražin Lovrec, predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva.

Podršku u provođenju sajma pružila je lokalna zajednica; sponzor Grad Poreč – Parenzo i pokrovitelji među kojima su Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Istarska županija, Turistička zajednica Istarske županije, Turistička zajednica Grada Poreča – Parenzo, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Pula, Obrtnička komora Istarske Županije, Udruženje obrtnika Poreč i mnogi drugi.

Za više informacija o sajmu, posjetite službenu stranicu sajma PromoArh.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email