NEWS

Poreč u akciji pomoći i prikupljanja potrepština za potresom razorena područja

Konvoj pomoći ispred dvorane Žatika
30.12.2020. 12:14; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Poreč u akciji pomoći i prikupljanja potrepština za potresom razorena područja

Poreč i cijela Poreština odmah su se pokrenuli u prikupljanju potrepština i pružanju pomoći za područja Sisačko-moslavačke županije ovih dana pogođena razornim potresom.  Grad Poreč- Parenzo usuglasio je aktivnosti s Gradskim društvom Crvenog križa Poreč u prikupljanju pomoći i osiguravanju prostora za iste. Naime, Istarska županija, županijski Stožer civilne zaštite, te istarski gradovi i općine u koordinaciji s Ravnateljstvom civilne zaštite MUP-a, zadužili su Društvo Crvenog križa Istarske županije za koordinaciju aktivnosti prikupljanja i dostave raznih oblika pomoći za potrebe ugroženih područja. Sve u cilju kako bi se pružila konkretna i organizirana pomoć.

Porečki gradonačelnik Loris Peršurić kontaktirao je gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića i izrazio mu podršku u ime cijelog Grada Poreča, te ponudio pomoć između ostalog i u smislu operative s obzirom na kritičnu situaciju. Gradonačelnik Peršurić jučer i danas je na terenu, te obilazi službe i organizacije koji sudjeluju u akcijama prikupljanja pomoći.

Veliki broj građana, fizičkih i pravnih osoba, udruga, klubova, organizacija, prijevoznika i društava s područja Poreča, odmah su ponudili razne oblike pomoći , a ista se nastavlja i dalje. Pomoć se prikuplja po svim porečkim mjesnim odborima, a veliki dio pomoći prikupljao se u bivšoj „Školjki“ gdje je prikupljanje organizirala navijačka skupina Šajete.

U dogovoru s porečkim Crvenim križem osigurani su prostori za prikupljanje hrane., a izdane su obavijesti s listom potrepština koje se prikupljanju – od prehrambenih, higijenskih i zaštitne opreme (detalji se nalaze u letku u privitku), kao i lokacije gdje se može prikupljati. U Poreču je to u sjedištu Crvenog križa na adresi Partizanska 7 od 8.00 do 16.00 sati, a njihov kontakt broj je 431-013.

Pozive i mogućnosti pružanja pomoći ponudili su i u gradovi prijatelji Poreča iz inozemstva – iz Italije, Njemačke, Češke.

Hrvatski Crveni križ otvorio je i račun za uplatu novčane pomoći za potresom razorena područja Petrinje i Siska, uplatom na račun kod Privredne banke Zagreb na IBAN HR 6923400091511555516 poziv na broj 770 ili za uplate iz inozemstva SWIFT CODE PBZGHR 2X.

Iz Crvenog križa Istarske županije danas su uputili obavijest u kojoj mole građane da više ne prikupljaju pomoć u odjeći i obući, već da doniraju prema popisu Crvenog križa. U tu svrhu mole se građani da kontaktiraju i namirnice dostavljaju u gradska društva Crvenog križa. Također, upućuju pravne osobe i građane koji žele donirati da se jave Crvenom križu u svojim gradovima. Apeliraju na građane da samoinicijativno ne dostavljaju humanitarnu pomoć na ugrožena područja, već isključivo u organizaciji Crvenog križa. Sve informacije mogu se pronaći na stranicama Društva Crvenog križa Istarske županije www.hck-istra.hr i stranicama Gradskih društava Crvenog križa.

Hvala svima su pomogli i pomažu u pružanju pomoći.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email