NEWS
HALF MARATON S

Poreč primio prve goste u sklopu programa Tisuću dana na Jadranskom moru

Veseljaci iz OŠ Komarevo
05.07.2017. 22:33; ; Početna / Gospodarstvo / Poreč primio prve goste u sklopu programa Tisuću dana na Jadranskom moru

U tijeku je četvrta sezona humanitarnog programa Valamar Riviere „Tisuću dana na Jadranskom moru“ kojim se doniraju besplatna noćenja u okviru potpore projektima usmjerenima na rad s djecom. Valamarovi objekti u Poreču ugostili su i prve mališane iz  kontinentalnog dijela Hrvatske.

Među udrugama koje su posjetile Poreč bio je i Caritas Sisačke biskupije, koji su uživali u ljetovanju u porečkom hotelu Valamar Pinia. „Odlazak na more je našim korisnicima značio mnogo u društvenom, psihološkom i zdravstvenom pogledu te su se kući vratili prepuni pozitivnih dojmova i iskustava. Sve je bilo odlično, od smještaja, jako ukusne hrane, ljubaznog osoblja do prekrasnih šetnica uz more gdje su korisnici svakodnevno šetali, provodili slobodno vrijeme i uživali u prekrasnom okruženju i morskom zraku“, izjavljuje Sanda Sokolovski iz Caritasa.

Iz Siska su u hotel Valamar Pinia stigla i djeca iz Osnovne škole Komarevo, a prvo morsko ljetovanje će pamtiti i prepričavati još dugo. „Hvala vam jos jednom na nezaboravnim danima u Poreču. Djeca su bila oduševljena svime što nas je dočekalo, a većini učenika je to bilo prvo ljetovanje i zbog toga vam još jednom od srca zahvaljujemo!“, dodala je vjeroučiteljica Sanja Jinek.

Valamar Club Tamaris – Casa Agava ugostila je štićenike i pratnju Udruge za autizam “Pogled” iz Nedelišća. „Usluga i vaše osoblje je bilo jako ljubazno, nasmijano, sve što smo pitali ili tražili informaciju dobili smo sa velikom ljubaznošću. Igralište je jedno od najljepših koje sam vidjela… napravljeno idealno za djecu pa čak i za djecu s posebnim potrebama. Jednom riječju, bilo nam je jako lijepo, i htjela bi vam zahvaliti što ste senzibilni i društveno odgovorni prema djeci s invaliditetom i onima koji si to ne mogu priuštiti“, izjavila je majka Mirna Jambrović.

Osiguravanjem besplatnog boravka na moru u jednom od svojih hotela, ljetovališta ili kampova, Valamar Riviera pomaže djeci bez odgovarajuće obiteljske skrbi, iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, s određenim zdravstvenim poteškoćama kojima bi boravak na moru koristio u smislu liječenja ili oporavka te djeci s posebnim potrebama. Valamar Riviera je početkom ove godine upravo za program „Tisuću dana na Jadranskom moru“ nagrađena s „Ponosom Hrvatske“ – prestižnom nagradom za humanitarna djela čije dobitnike biraju sami građani.

Print Friendly, PDF & Email