NEWS
valfresco

Poreč među vodećima po ulaganju u socijalnu zaštitu, najveća briga usmjerena starijim osobama

IMG_20200508_113741
18.05.2020. 09:08; Učitavanja: 236; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Poreč među vodećima po ulaganju u socijalnu zaštitu, najveća briga usmjerena starijim osobama

Najbolji grad za život u zemlji ujedno je i među socijalno najosjetljivijima, piše portal gradonacelnik.hr.
Sa 575,58 kuna po stanovniku izdvojenih za socijalnu zaštitu u 2018. godini Grad Poreč se je svrstao među socijalno najosjetljivije gradove, pokazala je naša nedavna analiza. Ove godine plan je izdvojiti 11,8 milijuna kuna, a sredstva su namijenjena radu Doma za starije, Centru za rehabilitaciju.. , vodi se briga o deficitarnim kadrovima…

 „Iz godine u godinu povećavamo iznos sredstava za javne potrebe u socijalnoj skrbi, za što smo ove godine planirali 11,8 milijuna kuna. Najveći dio toga odnosi se na sufinanciranje rada Doma za starije i nemoćne osobe u Poreču, koji je Grad izgradio svojim sredstvima, te programa koji se u njemu realiziraju-od sufinanciranja smještaja, programa Poludnevnog boravka za starije osobe, programa Hospicij – kućna skrb, te programa Medicinska rekreacija za starije osobe.

Grad Poreč je bio među prvima koji je pokrenuo program sufinanciranja dopunskog zdravstvenog osiguranja za sve naše umirovljenike, a tu su i druge brojne pogodnosti koje umirovljenici ostvaruju poput popusta na parking, dodatka na mirovinu umirovljenicima s najnižim prihodima, sufinanciranje odvoza komunalnog otpada. Sufinanciramo sa 450 tisuća kuna i rad Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda za djecu, mladež i odrasle s poteškoćama u razvoju, kako bi građani dobili tu uslugu u našem gradu, bez potrebe putovanja u Pulu.

Osim programa potreba u socijali,  s okolnim općinama i turističkim tvrtkama izdvajamo oko milijun kuna godišnje za dodatne timove hitne medicinske pomoći, kako bi vrata porečke hitne uvijek bila otvorena, zajedno sa Zavodom za hitnu medicinu Istarske županije donirali smo porečkoj ispostavi hitne i novo vozilo, kao i novu opremu za službenike, a plaćamo i troškove smještaja deficitarnim kadrovima – liječnicima, te u dogovoru s Istarskim domovima zdravlja nabavljamo novu opremu za njihovu ispostavu u našem gradu, a sve kako bi naši građani imali kvalitetne usluge, a Poreč bio grad po mjeri građana.“ – komentira gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

(L.K., Gradonacelnik.hr)

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S