NEWS
VALFRESCO sredina

Poreč do Božića dobiva dom za starije

18.01.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Poreč do Božića dobiva dom za starije
819GO119295.jpg

U gradskoj su vijećnici jučer potpisani ugovori o gradnji i nadzoru gradnje Doma za starije i nemoćne osobe. Direktor doma u izgradnji Mario Laković ugovor o gradnji potpisao je s tvrtkom Mipcro iz Ivanca, koja je izabrana na natječaju, a nadzor je, također na temelju natječaja, povjeren pulskom Urbisu 72.

– Ovo je jedan od najvažnijih programa Grada Poreča. Vrijednost ugovorenih radova je oko 15 milijuna kuna, u što nije uključeno opremanje i uređenje okoliša. Ukupna cijena doma procjenjuje se na 25 milijuna kuna, a imat će 88 postelja, od kojih će 60 biti rezervirano za građane slabijeg socijalnog statusa, a 28 će biti uređeno uz veće standarde, jer će za njih biti određena ekonomska cijena. Dom će, kada počne funkcionirati, ponuditi i 30 do 35 novih radnih mjesta, a gradit ćemo ga uz sadašnju zgradu ljekarne uz Dom zdravlja. Dio terena Grad je otkupio od Hrvatskih šuma, a dio zgrade ljekarne i pripadajućeg zemljišta unijela je u zajedničko poduzeće ustanova Istarski domovi zdravlja. Radovi bi trebali početi za 30 dana, jer još imamo problema u pripremi dokumentacije za građevinsku dozvolu, a rok za dovršetak je 300 dana, rekao je Laković.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su gradonačelnik Edi Štifanić, predsjednik Gradskog vijeća Eđidio Kodan, predsjednik Nadzornog odbora doma Lino Dobrila, stručna suradnica doma Sandra Čakić Kuhač, dr. Ante Ivančić, član NO-a doma, i predstavnik suvlasnika, te načelnik gradske uprave Damir Sloković.

– Potpisivanje ugovora o gradnji i nadzoru veliki je korak u skrbi Grada za građane treće dobi. Ovaj je projekt dugo pripreman i vjerujem da će biti izveden u rokovima i kvalitetno, napomenuo je gradonačelnik Štifanić. Predstavnik izvođača radova Mipcroa rekao je da tvrtka postoji 16 godina, vodi je mlađa ekipa stručnjaka, a imaju iskustva u gradnji ovakvih ustanova. Dosad su izgradili dom u Ivancu, Brkaču i Buzetu, a trenutno rade dvoranu uz područnu školu u Vižinadi i na dva objekta u Motovunu i Kašteliru. Bude li sva dokumentacija spremna za 30 dana, dom će biti gotov do Božića, odnosno do Nove godine, obećao je predstavnik izvođača.

S. MATEJČIĆ, Glas Istre

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna