Branko Curić ostaje u TZ-u još šest mjeseci

18.01.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Branko Curić ostaje u TZ-u još šest mjeseci

Iako je od 1. siječnja prestao obnašati funkciju direktora Turističke zajednice Istarske županije, nakon sada već famoznog poništenja i ponovnog raspisivanja javnog natječaja, Branko Curić će i narednih šest mjeseci biti zaposlen u istarskom TZ-u. Tu su nam informaciju, u odvojenim izjavama, jučer potvrdili predsjednik istarskog TZ-a Veljko Ostojić i novi direktor, Curićev nasljednik Tomislav Popović.

– S Brankom Curićem sklopljen je ugovor na određeno vrijeme radi primopredaje, sastavljanja izvješća za 2005. godinu i pomoći novom direktoru u ovom periodu. Curić će u Uredu TZ-a ostati još šest mjeseci, a nakon toga, gotovo je izvjesno, više neće raditi ovdje – rekao nam je Ostojić. Istu priču potvrdio nam je i Popović, koji je Curićevo mjesto preuzeo početkom godine. On veli da Curić ostaje u TZ-u dok se ne obavi preuzimanje čitave dokumentacije i dok se ne zatvori poslovna 2005. godina.

Gdje će se Curić zaposliti kada mu istekne sadašnji ugovor jučer nismo uspjeli saznati. Njega smo jučer telefonski zatekli kod kuće bolesnog i rekao nam je tek vrlo kratko da – još ništa ne zna. Curić je, podsjećamo, član Poglavarstva Grada Poreča za turizam, malo i srednje poduzetništvo i, prema nama dostupnim neslužbenim informacijama, šanse da se zaposli u tamošnjoj gradskoj upravi postoje, ali su vrlo male.

S druge strane – a, dakako, riječ je samo o spekulacijama – po nekima ne bi trebalo čuditi ako se Curić vrati na mjesto pročelnika županijskog Upravnog odjela za turizam. Taj odjel sada vodi Denis Ivošević, ali ne kao pročelnik, već kao vršitelj dužnosti pročelnika, unatoč činjenici da je na toj funkciji još od rujna 2001. godine, budući da natječaj za pročelnika – nikada nije raspisan.

Ne treba otkloniti ni spekulacije o Curićevom mogućem odlasku u neko od predstavništva Hrvatske turističke zajednice u inozemstvu, o čemu se priča u kuloarima, što zahtijeva amenovanje s više instance, Glavnog ureda HTZ-a. U svakom slučaju, narednih šest mjeseci »time-outa« poslužit će da se sve kockice oko Curićeve poslovne budućnosti do kraja poslože.


D. DOBRILA, Glas Istre
Print Friendly, PDF & Email