NEWS

Ponovno se toćamo u srcu Istre! – … Na Zarečkom krovu 2024. –

417507058_324520107371077_1940546610218095878_n
21.06.2024. 18:42; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Ponovno se toćamo u srcu Istre! – … Na Zarečkom krovu 2024. –
Članovi i volonteri CMA Pazin ponosno nastavljaju tradiciju održavanja jedne od dražih manifestacija lokalnog karaktera na Zarečkom krovu te pozivaju sve zainteresirane ljubitelje sporta, prirode i dobre zabave da im se i ove godine pridruže na omiljenom slapu.
 
Centar za mlade Alarm Pazin, udruga mladih i za mlade, osnovana je 2015. godine s ciljem okupljanja i jačanja aktivnosti mladih u gradu Pazinu usmjerenih prema boljoj kvaliteti života i provođenju slobodnog vremena. Dio je aktivnosti naslijedila od nekadašnjih pazinskih klubova, a jedna od njih bila je i organizacija vaterpolo turnira na Zarečkom krovu.
 
Ove se godine manifestacija održava 20. srpnja 2024. u novom ruhu pod nazivom …Na Zarečkom krovu. Riječ je o ekološkoj i volonterskoj akciji te rekreacijskom, edukativnom i zabavnom događaju na istoimenoj lokaciji kraj Pazina. Organizacijom manifestacije njeguje se započeta tradicija koja svojim bogatim programom okuplja različite skupine, potiče osjećaj pripadnosti i zajedništva, ali i odgovornosti za očuvanje prirode, čime Zarečki krov (p)ostaje prepoznatljivo mjesto za susrete, druženja i rekreaciju. Manifestacija također uključuje turnir u vaterpolu, natjecanje u skokovima s Krova te natjecanje u žabicama (u dječjoj i odrasloj kategoriji), a novost je i radionički program za djecu. Cjelodnevni događaj uključuje sportski, edukativni i zabavni program, uz završno slavlje u RocKastelu.
 
CMA Pazin osmu godinu zaredom održava manifestaciju ovakvog tipa i time nastavlja dvadesetogodišnju tradiciju okupljanja zajednice i ljubitelja prirode.
 
Za sportski program predviđen je turnir u vaterpolo, natjecanje u skokovima s Krova te natjecanje u žabicama (u dječjoj i odrasloj kategoriji).
 
● Za turnir u vaterpolu svaka ekipa mora imati 5 igrača + 3 zamjene, osmisliti originalan naziv ekipe te platiti kotizaciju u iznosu od 50 eura. Kotizacija uključuje majice za svakog igrača, marende te poneko iznenađenje. Ako bude dovoljan broj profesionalnih i amaterskih ekipa, turnir će se održati u dvije kategorije.
 
● Osim samog turnira, posjetitelji manifestacije mogu se prijaviti za natjecanje u skokovima i žabicama, koje će se odvijati u zasebnim kategorijama (djeca i odrasli).
Ove je godine zamišljen i radionički program za djecu s ciljem promicanja ekologije i održivosti.
 
Za sportska natjecanja i radionice za djecu možete se prijaviti porukom na društvenim mrežama CMA Pazin (Facebook i Instagram), na e-adresu [email protected] ili na službeni broj +385 91 483 4391 (Gea). Prijave su otvorene su do 18.7
 
Ako i niste natjecateljski tip, predlažemo da se svejedno dođete odmoriti i uživati u blagodatima pazinske oaze te nezaboravnih sportskih prizora, vodenih aktivnosti i vratolomija, koje će pratiti zabavni komentari voditelja i sudaca. Valja napomenuti da će se manifestacija održati uz maksimalnu brigu o okolišu, a poziva se sve sudionike da parkiraju na parkiralištu kraj predjela Jezerce. Parking je za sudionike i posjetitelje manifestacije besplatan.
 
Također, članovi udruge pozivaju građane da se odazovu na volontersku akciju uređenja lokaliteta uoči same manifestacije.
Rezervirajte 20. srpnja u svojim kalendarima i provedite ljetnu subotu u dobrom društvu i odličnoj atmosferi, pokažite nam i dokažite svoje sportske vještine, a najbolje čeka i pokoja nagrada vrijedna.
 
Događaj je organiziran u suradnji s Gradom Pazinom, Zajednicom sportskih udruga Grada Pazina, Društvom Naša djeca Pazin, Turističkom zajednicom Središnje Istre i uz pomoć donacija privatnih poduzetnika iz Pazina i okolice.

Sve informacije vezane za manifestaciju možete pronaći u samom događaju ili na društvenim mrežama (Facebook i Instagram) te mrežnoj stranici Centra za mlade Alarm Pazin.

 

 
 
Print Friendly, PDF & Email