NEWS

Drugo izdanje gastro-glazbene manifestacije “Gušti Merkata” oduševilo posjetitelje s pripremom bakalara

1718966356420-GM_26
21.06.2024. 13:25; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Drugo izdanje gastro-glazbene manifestacije “Gušti Merkata” oduševilo posjetitelje s pripremom bakalara

Iza nas je drugo izdanje gastro-glazbene manifestacije “Gušti Merkata” koja je ovaj put okupila brojne ljubitelje dobre hrane i glazbe na veselom druženju na porečkoj tržnici.

Ovoga petka manifestacija je bila posvećena pripremi bakalara, tradicionalnog jela koje je oduvijek zauzimalo posebno mjesto u kulinarskoj tradiciji našeg kraja. Jedan od vodećih proizvođača bakalara u Istri – Alden Bakalar, svojim kvalitetnim proizvodima oduševio je sve prisutne.

Posjetitelji su imali priliku uživati u nekoliko vrsta bakalara pripremljenim prema tradicionalnim receptima. Posebnu čaroliju svemu, dali su veseli glazbeni dvojac Petar Banko i Serđo Valić, koji su svojim notama stvorili jedinstvenu i tradicionalnu atmosferu koja je dodatno doprinijela veselom ugođaju.
 
Uz odličan bakalar svi posjetitelji uživali su u isto tako odličnim vinima naših lokalnih vinara Brčić i Terzolo. Kako bi se svi posjetitelji dodatno osvježili, u ponudi je bio i domaći sok od bazge.

Ovo izdanje „Gušta Merkata“ ponovno je pokazalo da je idealna prilika za jutarnju marendu, druženje s prijateljima i uživanje u autentičnim okusima našeg kraja.

Usluga Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email