Ljeto u Funtani

Počela četvrta i posljednja smjena Ljetnog kampa na porečkom Gradskom kupalištu, djeca postaju mali biolozi, umjetnici, sportaši i ponajviše – plivači

Ljetni kamp2
10.08.2020. 12:23; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Počela četvrta i posljednja smjena Ljetnog kampa na porečkom Gradskom kupalištu, djeca postaju mali biolozi, umjetnici, sportaši i ponajviše – plivači

Ljetni kamp Grada Poreča ulazi u završnicu – nakon što je protekle subote završena treća smjena, danas je 10.08.2020. počela četvrta i posljednja smjena ove omiljene ljetne zabave za djecu različitih uzrasta.

Dvjestotinjak djece do sada dio je svojih školskih praznika provelo u igri, učenju i plivanju pod stručnim vodstvom trenera, a danas je u novu avanturu krenulo njih šezdesetak.  

U dnevnim aktivnostima kampa, već tradicionalno, škola za neplivače i škola plivanja zauzimaju najvažnije mjesto. Cilj škole je neplivače osposobiti za samostalno održavanje na vodi uz pravilno disanje, a plivače poučiti pravilnoj tehnici plivanja u nekoliko plivačkih disciplina. Skokovi u vodu imaju značajno mjesto oslobađanju od straha i izgradnji samopouzdanja mališana, a omiljeni su im rekviziti velike plutače i otoci za uživanje u uvali na kupalištu. Tu je i veslanje u kajacima, te veslanje na SUP-u.

Jedna od omiljenih aktivnosti ove je godine radionica Morski svijet-moj svijet, u kojoj su uživali i polaznici treće smjene i kroz koju su prikupljali organizme iz mora, spremali ih u akvarije i povećalima ih proučavali, sve u suradnji s Institutom za poljoprivredu i turizam – Centrom za invazivne vrste Poreč i njihovom suradnicom Tinom Tominić.

Djeca su rado sudjelovala i u radionici pod vodstvom umjetnice Jane Franušić koja ih je učila izrađivati ukrasne predmete od raznih materijala, a radionicu o ponašanju na vodi i što učiniti u slučaju nezgode pokazali su im članovi Gradskog društva Crvenog križa Poreč.

Uz edukativne radionice, u kampu se posebna pozornost pridaje i koordinaciji pokreta te razvijanju motorike, bilo kroz vježbe loptom ili penjanjem. Tu su i atletski program, streličarstvo, nogomet, odbojka i rukomet na pijesku, ples kao i društvene igre.

Svi su polaznici svrstani u male grupe kako bi se postigao bolji rad sa svakim polaznikom i programi održali u skladu s epidemiološkim mjerama.

Treća je smjena kao i prethodne, završila zajedničkim obiteljskim izletom u vodeni park, a tako će svoj dvotjedni boravak zaključiti i polaznici četvrtke smjene nakon čega se spušta zastor nad ovogodišnjim 23. izdanjem Ljetnog kampa Grada Poreča-Parenzo.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email