NEWS

U Kašteliru održana projekcija filma Motovun film festivala

KASTELIR 5MJ TZ 28 TRG
09.08.2020. 21:27; Učitavanja: 95; Početna / Novosti / Okolne općine / U Kašteliru održana projekcija filma Motovun film festivala

Općina Kaštelir-Labinci u suradnji s Motovun film festivalom organizirala je 08.08. kino projekciju filma ‘Moja luda ljubav’ oskarovca Gabrielea Salvatoresa (Mediterraneo, I’m Not Scared) film je ceste inspiriran istinitom pričom o Andrei i Francu Antonello, autističnom mladiću i njegovom ocu koji su motociklom tri mjeseca putovali SAD-om i Južnom Amerikom. Šesnaestogodišnji Vincent živi u svom svijetu koji bi malotko nazvao lakim. Sigurno ne njegova majka Elena ili očuh Mario, a najmanje sam Vincent. Willi je pjevač i Vincentov biološki otac. Jedne večeri on odlučuje napokon upoznati sina, no pravo ga iznenađenje tek čeka. Kada Vincent vidi majku kako tjera stranca koji im se pojavio na vratima, uvjeren je da je to njegov tata. Sakrije se u neznančev auto, i krene na putovanje u nepoznatom smjeru.

Projekcija filma se održala u parku iza Kaštelirske crkve, gdje su se i prijašnjih godina tradicionalno održavale kino projekcije. 

Načelnik općine Kaštelir-Labinci, Enio Jugovac istaknuo je, da se tradicija ipak nastavila unatoč dosad najneobičnijim okolnostima. Održana je jedina ovogodišnja projekcija filma u Kašteliru, publika je uživala i ispunila gledalište, koje je bilo ograničeno i organizirano s razmakom, sukladno epidemiološkim mjerama.

U sklopu projekcije filma, Kaštelirska poljoprivredna udruga Vitis organizirala je i prigodnu prezentaciju i degustaciju nekoliko proizvoda lokalnih proizvođača. Gosti su mogli besplatno kušati staro istarsko piće proizvedeno od bobica smrićke – Gineta, koja se nedavno revitalizirala i proizvodi se u maloj Craft proizvodnji u Kašteliru, nova Malvazija Gentile iz Kaštelirske vinarije Cossetto, te nekoliko rakija iz poznate Kaštelirske destilerije Istarska Kapljica.

Predsjednik poljoprivredne udruge Marko Bratović istaknuo je da je zadovoljan eventom, te kako je potrebno iskoristi svaku priliku za promociju lokalnih proizvoda, koji su puno kvalitetniji i provjereniji od onih uvoznih. Osim degustacije proizvoda, svaki je gost dobio po jedan primjerak promotivne brošure udruge Vitis u kojoj su prisutni svi članovi poljoprivredne udruge. Brošura je jedan od novih alta uz pomoć kojeg udruga promovira svoje članove, a zamišljena je tako da približi lokalne proizvođače i njihove proizvode turistima, te lokalnom stanovništvu. 

Print Friendly, PDF & Email