NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Tjedna najava događanja u organizaciji Porečkog otvorenog učilišta

poup-logo-v
10.08.2020. 14:01; ; Početna / Obavijesti / Tjedna najava događanja u organizaciji Porečkog otvorenog učilišta

Ljetno kino Roxy

ponedjeljak, 10. 8. u 21.00

Zaposlene djevojke
izvorno ime: Filles de Joie
redatelj: Frédéric Fonteyne, Anne Paulicevich
uloge: Sara Forestier, Noémie Lvovsky, Annabelle Lengronne, Nicolas Cazalé, Sergi Lopez, Jonas Bloquet
žanr: drama
trajanje: 91 minuta

sadržaj: Francuskinje Axelle, Dominique i Conso imaju tajnu – vode dvostruki život. Svako jutro nalaze se na parkiralištu ispred svoje zgrade i putuju preko granice u Belgiju. Ondje se u kući užitka preobražavaju u Athenu, Circe i Heru. One su zaposlenice bordela, majke, supruge i djevojke u potrazi za svrhom, svakodnevne junakinje u neprekidnoj borbi za obitelj, opstanak i dostojanstvo. Prateći perspektivu svake od triju žena, film ih prikazuje u intimnim, opuštenim trenucima, dok veselo ismijavaju svoje mušterije u pauzama između posla i rješavanja životnih problema. Kada se jedna od njih nađe u opasnosti, tri će prijateljice udružiti snage kako bi se obračunale s prijetnjom.

 

utorak, 11. 8. u 21.00

Što nas ne ubije – kategorija 15
izvorno ime: The Girl in the Spider’s Web
redatelj: Fede Alvarez
uloge: Claire Foy, Lakeith Stanfield, Sylvia Hoeks
žanr: kriminalistički
trajanje: 115 minuta

sadržaj: Mlada hakerica Lisbeth Salander i novinar Mikael Blomkvist nalaze se uhvaćeni u mreži špijuna, cyber-kriminalaca i korumpiranih vladinih dužnosnika.

Ulaz: 10 kn

 

  1. Jazz u lapidariju

srijeda, 12. 8. 2020. u 21.00

Terra Magica Project (HRV)

  • Edi Lazarić –  bubnjevi / drums
  • Vedran Ružić – kontrabas / double bass
  • Mihalj Ivković – harmonika / accordion
  • Emanuela Lazarić – gitara, glas / guitar, vocal

lapidarij Zavičajnog muzeja Poreštine

Osnovan 2019. godine kao prateći ansambl za potrebe adaptacije čakavske komedije Duhi Drage Gervaisa, ansambl nastavlja s radom na autorskom materijalu. Stvarajući zanimljivu kombinaciju istarskog etnoprizvuka i suvremene glazbe, ansambl inspiraciju pronalazi u životnim temama uz specifičnu melodioznost čakavštine.

Ulaz besplatan.

Likovna djelatnost

U Istarskoj sabornici otvoren je 60. Annale: Lonely planet – putovanje u srce domaćeg turizma.

Obala Matka Laginje 2

umjetnici: Selma Banich, Duška Boban, Tonći Gaćina, Tjaša Kalkan, Željko Kipke, Igor Kuduz, Bojan Mrđenović, Boris Poljak, Renata Poljak, Ivan Ramljak, Jasenko Rasol, Kristina Restović, Lana Stojićević, Šikuti Machine, Bojan Šumonja

kustosiica izložbe i izbornica: Leila Topić

Porečki Annale, najstarija skupna izložba suvremene umjetnosti u Hrvatskoj, ove godine obilježava 60. obljetnicu održavanja. Naslovljena Lonely planet – putovanje u srce domaćeg turizma, izložba donosi radove petnaest umjetnika koji se kritički osvrću na koncept neodrživog turizma. Multimedijski radovi umjetnika različitih generacija lokalno tematiziraju globalno važnu temu: nesagledive posljedice neplanskih turističkih djelatnosti, pogubno širenje ekonomije usluga i betonizacije obale, odnosno nestanak javnog prostora na račun unosnih turističkih prostornih prenamjena.

U foajeu kazališta otvorena je instalacija Od celuloze do pejzaža.

Instalaciju je moguće pogledati radnim danom u vremenu 9.00 – 21.00.

Od celuloze do pejzaža kolažna je instalacija i autorski rad polaznika radionice organizirane povodom 60. Annala, skupne izložbe suvremene umjetnosti.

Besplatnu likovnu radionicu za djecu i mlade vodio je mag. art Valter Černeka. Radionica je idejno pratila ovogodišnju temu Annala razmatrajući pojmove turizma, konzumacije prostora i selektiranja otpada. Lijepljenjem raznobojnih papira, uglavnom starih turističkih promotivnih materijala papirnati je otpad ponovno oživio u novoj funkciji te je kroz filter radionice smeće progovorilo jezikom umjetnosti.

 

U Maloj galeriji otvorena je samostalna izložba slika Radovana Kunića Neistraženo.

Narodni trg 1

trajanje izložbe: do 20. 8. 2020.

radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 19.00 – 22.00, nedjeljom i blagdanima zatvoreno.

Multimedijalna instalacija Neistraženo donosi spregu slike i zvuka koji u fuziji stvaraju blokadu u odnosu na vanjski svijet i otvaraju vrata hibridnoj stvarnosti. Pojedinačno je sve u ovom radu poznato, gotovo urođeno u svima nama, ali u kombinaciji sastavnih elemenata postiže se doživljaj začudnosti, irealnosti, iskoraka prema nepoznatom – svojevrsne avanture.

Radovan Kunić rođen je 1987. u Rijeci te ondje diplomirao kiparstvo na Akademiji primijenjenih umjetnosti 2012. godine. U svome se radu pretežno bavi slikarstvom. Sudjeluje na međunarodnim umjetničkim rezidencijalnim programima i izlaže na brojnim skupnim te na desetak samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Član je HDLURi-ja i HDLU-a, te HZSU-a (2016. – 2019.). Osim u svom ateljeu, radi i kao asistent na Katedri za slikarstvo Akademije primijenjenih umjetnosti sveučilišta u Rijeci. 

U galeriji Zuccato otvorena je izložba radova Bogdanke Poznanović (1930. – 2013.) iz Kolekcije Marinko Sudac Instituta za istraživanje avangarde.

Decumanus 34

trajanje izložbe: do 29. 8. 2020.

radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 18.00 – 22.00. Nedjeljom i blagdanima zatvoreno.

Bogdanka Poznanović (Begeč, 1930. – Novi Sad, 2013.) umjetnica je koja je kroz svoju umjetničku praksu i društvenu aktivnost pokazala veliku inovativnost. Bavila se afirmacijom intermedijalne umjetnosti i uvodila nove medije u svoj rad, surađujući istovremeno s nekim od najvažnijih umjetnika, kustosa i kritičara svjetske umjetničke scene. Izložba radova Bogdanke Poznanović iz Kolekcije Marinko Sudac pokazat će radove jedne od prvih umjetnica koja se u ovoj regiji bavila akcijama u javnom prostoru, mail-artom, knjigama umjetnika, instalacijama i videoumjetnošću.

Ulaz na sve izložbe je slobodan.

Obrazovna djelatnost

Besplatna online nastava

U sklopu projekta EU-a Start in Kamp započinjemo izvođenjem nastave na daljinu (online). Kroz programe osposobljavanja uključivanje u besplatnu online nastavu namijenjeno je prvenstveno nezaposlenim osobama, mlađim od 25 ili starijim od 54 godine.

Zainteresirani mogu upisati besplatne tečajeve stranih jezika specijaliziranih za turizam, tečaj poslovne komunikacije i bontona te tečaj osnova turizma i kampinga.

Nastava je prikladna za osobe kojima je u radu potrebna komunikacija sa stranim gostima, posebno u smještajnim objektima kao što su kampovi ili kuće za odmor. Odlična je prilika da kroz predavanja i praktične vježbe nauče kako se snaći u različitim situacijama (narudžbe, reklamacije, naplate i sl.).

Uključivanje u online tečajeve vrlo je jednostavno – potrebno je ispuniti online upisnicu i poslati potrebne dokumente e-poštom.

Nastava je zamišljena u tri modula kao spoj raznovrsnih metoda poučavanja – online predavanja, samostalan rad, individualne vježbe i savjetovanja s predavačem, a sve dostupno polazniku na mjestu i u vremenu koje sam odredi, odnosno kad i gdje njemu najviše odgovara. Nastavni materijal polaznici dobivaju putem e-pošte, predavanja se snimaju pa se mogu i više puta pregledati te tako bolje i lakše usvojiti gradivo.   

Polaznici mogu izabrati jedan od tri strana jezika: talijanski, engleski ili njemački, kao i početno znanje stranog jezika. Neke od tema koje se obrađuju su: pravilan izgovor, upoznavanje, brojevi, vremenski izrazi, uobičajena pitanja i odgovori te specifične fraze i termini vezani uz komunikaciju s gostima.

Kroz tečajeve poslovne komunikacije polaznici imaju priliku usvojiti ponašanja usmjerena na zadovoljstvo gostiju. Simulacije i predavanja omogućuju učenje osnova pravilne i uspješne komunikacije u ugostiteljstvu, ispravne tehnike svladavanja i rješavanja pritužbi gosta te pravila uljudnog ponašanja u kontaktu s gostom (poslovni bonton).

Treći modul u koji se polaznici mogu uključiti odnosi se na upoznavanje s osnovnim pojmovima u turizmu. Teme koje se obrađuju utječu na usvajanje ispravnih i pozitivnih stavova o turizmu, a odnose se na upoznavanje glavnih čimbenika te elemente i važnost promocije. 

Upisi su u tijeku. Možete nam se obratiti osobno, putem e-pošte [email protected] i [email protected]  ili telefonom na broj 091 4322648.

Vidimo se u virtualnim učionicama! Dobrodošli!

Print Friendly, PDF & Email