NEWS

Plava Laguna, Grad Poreč i turistička zajednica Grada Poreča potpisali novi četvergodišnji ugovor sa Hrvatskim olimpijskim odborom

POREČ
11.02.2022. 09:19; ; Početna / Gospodarstvo / Plava Laguna, Grad Poreč i turistička zajednica Grada Poreča potpisali novi četvergodišnji ugovor sa Hrvatskim olimpijskim odborom

Plava Laguna, Grad Poreč i Turistička zajednica Grada Poreča potpisali su novi četverogodišnji ugovor kojim su postali Zlatni član Hrvatske olimpijske obitelji.

To znači da će osim marketinške suradnje do kraja 2025. godine, Plava Laguna, Grad Poreč i TZ Grada Poreča biti predstavljeni i u Hrvatskoj kući na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, kao i na posebnoj prezentaciji hrvatske turističke ponude na Europskim igrama u Krakovu (Poljska) u ljeto 2023. godine.

S druge pak strane, Poreč će i dalje biti domaćin nacionalnim selekcijama sportaša u njihovim pripremama i natjecanjima te velikim svjetskim natjecanjima u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odobra s partnerima, kao i za druge sportske manifestacije.

„Ponosni smo što smo dio zlatnog članstva Hrvatske olimpijske obitelji. Plava Laguna uvijek je okrenuta sportu i sportašima. Osim sjajnih uvjeta u našim hotelima, raspolažemo odličnom infrastrukturom, od nogometnih terena, sportskog centra, igralištima za tenis, odbojku. Sve ono što je sportašima potrebno za ozbiljne pripreme i natjecanja. Ponosni smo što su u posljednjih nekoliko godina bili domaćini brojnim europskim i svjetskim natjecanjima, npr. onima u karateu, streličarstvu, taekwondou i judu, uz brojne profesionalne sportaše na pripremama, te rekreativna sportska događanja“, istaknuo je Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune.

 „Poreč, kao grad sporta, već je godinama omiljeno mjesto za pripreme i natjecanja brojnim sportašima, a među njima i olimpijcima. Drago mi je da sportu u našoj sredini pristupamo ovako- partnerski i planski. Želimo svojim sugrađanima i gostima osigurati odlične infrastrukturne uvjete, a istovremeno biti prepoznati kao grad koji živi sport cijele godine.“ rekao je porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

„Raduje nas što smo opet dio olimpijske obitelji te ćemo uložiti sve napore i znanja da pružimo svim pojedincima i ekipama vrhunske pripreme u destinaciji Poreč. U pandemijsko vrijeme je jedino sport pokazao „žilavost“ i otpornost pa je Poreč posljednje dvije godine ugostio brojne sportske manifestacije regionalnog, nacionalnog, ali i međunarodnog karaktera. Hvala HOO-u na ukazanom povjerenju“, naglasio je direktor TZG Poreč Nenad Velenik.

„Izuzetno smo ponosni na nastavak ove suradnje jer jedinstven je slučaj da jedan grad, a ne samo gospodarski subjekti u njemu, bude partner nacionalnog olimpijskog odbora. Oduševljeni smo uvjetima koje naši sportaši i sportašice imaju za vrijeme priprema, kao i na prestižnim međunarodnim natjecanjima u Poreču, a to se ponajprije odnosi na vrhunske smještajne kapacitete i sportsku infrastrukturu. Vidljivo je i kroz broj noćenja da je Poreč sportašima omiljena pripremna i natjecateljska destinacija. Sigurni smo da će tako biti i u budućnosti te zahvaljujem našim partnerima na novom zajedničkom iskoraku za dobrobit hrvatskog sporta i turističkih potencijala grada Poreča“, poruka je predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatka Mateše.

Prema objavljenim podacima u Programu rada Turističke zajednice Grada Poreča u 2022. godini za članstvo u HOO-u predviđeno je 300.000 kn. Informaciju iz gradske uprave objavit ćemo čim nam je posreduju.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email