NEWS

Pjenušac Misal predstavljen u Ravenni

festival-vina
foto: misal.hr
29.11.2017. 09:38; ; Početna / Gospodarstvo / Pjenušac Misal predstavljen u Ravenni

U sklopu programa 10. Kongresa poduzetništva žena jadransko-jonskog područja koji je 16. i 17. studenog održan u Gospodarskoj komori Ravenne, kao jedan od primjera dobre prakse predstavljen je pjenušac Misal istarskih poduzetnica Katarine i Ane Peršurić.

Katarina Peršurić je zajedno s predsjednicom HGK Županijske komore Pula Jasnom Jaklin Majetić predstavila uspješne projekte istarskih poduzetnica, a poseban je osvrt imala na vlastito poslovanje. S okupljenim poduzetnicama podijeilla je svoja iskustva korištenja digitalnih tehnologija, istaknula je dobru suradnju s Hrvatskom gospodarskom komorom i ostalim institucijama iz Istarske županije, a posebno se osvrnula na uspješno destinacijsko umrežavanje vinara, gastronomije, hotelijera i agroturizama što je pridonijelo podizanju kvalitete turističke usluge.

Osim toga, takvo je umrežavanje donijelo i veću prepoznatljivost destinacije putem autohtonih proizvoda te veće zadovoljstvo proizvođača i ponuditelja usluga u turizmu što predstavlja održivost turističkog sektora koja je mjerena zadovoljstvom lokalnog stanovništva, kazala je Katarina Peršurić.

– Na održanom kongresu također je bilo vrlo interesantno razmijeniti iskustva s kineskim turističkim tržištem. To je naime, velika nacija koja ima kulturu putovanja te sve više dolazi u naše krajeve. U budućnosti ćemo se svakako morati kao poduzeće, ali i kao destinacija sve više fokusirati na postojeće kineske platforme, uz već standardno web oglašavanje i oglašavanje putem društvenih mreža. Navedene kineske platforme prikazane su nam na kongresu i putem njih njihovo tržište bira destinacije. Stoga svakako mislim da bi u tom području trebali nastupati zajedno kao eno-gastro destinacija jer smo pojedinačno vrlo mali. Upravo se takav nastup u posljednje vrijeme jako lijepo promovira, bar na europskom tržištu. Ipak, u toj masi informacija nikako ne smijemo izgubiti vlastitu autohtonost koja nas i razlikuje od drugih u okruženju, zaključila je Peršurić,

Podsjetimo i kako su se po povratku s kongresa u Ravenni, poduzetnice iz cijele Hrvatske predvođene Jasnom Jaklin Majetić i predsjednicom KRUG-a Istra Gordanom Deranja, 18. studenog okupile u Puli gdje su posjetile još jednu tvrtku kao primjer dobre prakse – Aquarium Pula, a zatim druženje nastavile na Sajmu maslinovog ulja u Vodnjanu.

B. PETROVIĆ, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email