NEWS

Tjedni pregled kino-programa, u kazalištu dječja predstava “Crvenkapica”

kino_andi_bancic_5d_25_10_2018
foto: Andi Bančić
23.01.2023. 08:54; ; Početna / Obavijesti / Tjedni pregled kino-programa, u kazalištu dječja predstava “Crvenkapica”

četvrtak, 26., petak, 27. i subota, 28. 1. u 18.00

Lil, lil, krokodil

izvorno ime: Lyle, Lyle, Crocodile
redatelji: Will Speck i Josh Gordon
uloge: Frano Mašković, Darin Pavišić, Marko Makovičić, Vanda Winter, Goran Malus
žanr: animirana avantura, komedija
trajanje: 115 minuta

Temeljeno na književnom serijalu Bernarda Wabera, Lil, Lil, krokodil je igrano-animirana glazbena komedija koja će oživjeti ovog omiljenog lika i predstaviti ga novoj, globalnoj publici.

Kada se bračni par Primm preseli u New York, njihov sin Josh bori se s prilagodbom novoj školi i novim prijateljima. Sve se to promijeni kada otkrije Lila, raspjevanog krokodila koji obožava kupke, kavijar i odličnu glazbu, koji živi u potkrovlju njegovog novog doma. Njih dvojica postaju najbolji prijatelji, no kada Lilov opstanak postane ugrožen zbog zlog susjeda, gospodina Grumpsa, obitelj Primm morat će se udružiti s Lilovim karizmatičnim vlasnikom Hectorom P. Valentijem i pokazati svijetu kakva sve obitelj može biti te da nema ništa čudnoga u velikom raspjevanom krokodilu s još većom osobnošću.

četvrtak, 26., petak, 27. i subota, 28. 1. u 20.00

Kit

izvorno ime: The Whale
redatelj: Darren Aronofsky
uloge: Brendan Fraser, Sadie Sink, Hong Chau, Ty Simpkins, Samantha Morton
žanr: psihološka drama
trajanje: 117 minuta

Ova je psihološka drama nastala pod palicom redatelja Darrena Aronofskyja. Scenarist filma je Samuel D. Hunter prema čijoj je istoimenoj predstavi nastao ovaj film. Radnja prati povučenog i usamljenog učitelja engleskog jezika (Brendan Fraser) koji živi s ozbiljnom pretilošću i pokušava se ponovno povezati sa svojom otuđenom kćeri tinejdžericom, u čiju je ulogu uskočila fantastična mlada glumica Sadie Sink, poznata po ulozi Max u seriji Stranger Things.

Kazalište 

nedjelja, 29. 1. u 17.00

Crvenkapica

Teatar Naranča
dječja predstava (3+)
redatelj: Majkl Mikolić
uloge:  Aurora Rojnić, Katja Rabar, Elizabeta Košeto/Matilda Nikić, Irin Šime Rabar/Bruno Pendić, Majkl Mikolić i Luka Juričić
trajanje: 40 minuta

Put kroz šumu pun je iznenađenja. Klasična bajka Braće Grimm o odrastanju jedne djevojčice ispričana je kroz putovanje od njenog doma sve do bakine kuće.

Crvenkapica prvi put odlazi sama do bolesne bake. Da bi došla do bakine kućice pored mlina, mora proći kroz gustu šumu kojom luta gladni vuk. Unatoč majčinu upozorenju, Crvenkapica se zaustavlja i razgovara sa svima koje sretne putem. Dječja naivnost i lakovjernost sprječavaju je da uoči sve zamke koje skriva put odrastanja. Srećom, tu je sretan kraj, jer onima koji nas vole i kojima je stalo, čuvaju nas na putu odrastanja i onda kada mislimo da nam nisu potrebni.

Print Friendly, PDF & Email