VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Otvorena izložba radova 9.LIKOVNOG NATJEČAJA UČENIKA Lions cluba Poreč

DSC_0853
20.03.2024. 23:04; ; Početna / Kultura / Otvorena izložba radova 9.LIKOVNOG NATJEČAJA UČENIKA Lions cluba Poreč

U prostorima Kluba Galija u Poreču otvorena je izložba  9. LIKOVNOG NATJEČAJA UČENIKA osnovnih i srednjih škola Istre LIONS CLUBA POREČ 2024-te godine.

Pred velikim brojem učenika i njihovih roditelja te članova Lionsa prvo su nastupili Učenici Umjetničke škole Poreč koji su uveličali ovo svečanost. Zadovoljstvo je bilo slušati Davida Pršurića, 5. razred / učitelj – savjetnik Paolo Peruško/ i Adriana Dekovića učenik 6.razreda /učiteljica Tamara Ignjatović/. 
David  je izveo skladbu Jevgenija Derbenka : Rock toccata na harmonici.
Adrian je izveo skladbu A.T. Dorenskog : Karpatski ples također na harmonici.

Naši učenici Umjetničke škole osvajaju značajne nagrade i priznanja na takmičenjima u Hrvatskoj i bilo nam je čast prezentirati ih na otvaranju.

Nakon nastupa mladih umjetnika prisutne je pozdravio predsjednik LC Poreč Slavoljub Katančević, a o natječaju je govorila Snježana Gutbier -Vidović, predsjednica povjerenstva za Likovni natječaj koja je i idejni začetnik ove aktivnosti LC Poreč.

Gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić i pohvalio akcije Lionsa.  Predsjednik Katančević se zahvalio našem gradonačelniku na uvijek velikoj podršci aktivnostima našeg kluba. Zatim se pristupilo dodjeli nagrada najboljima na natječaju.

Nagrade su osvojili:

1.KATEGORIJA

  1. Nagrada : Nensi Brkić , Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula
  2. Nagrada ; Marin Štefanac, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrila Pazin
  3. Nagrada ; Tena Pavković , OŠ Tar-Vabriga

 

2.KATEGORIJA

  1. Nagrada; Zora Voštić , OŠ Dr. Andrija Mohorovičić, Matulji
  2. Nagrada ; Željka Pečarić  , OŠ Finida, Poreč
  3. Nagrada : Lana  Lacmanović, OŠ Finida, Poreč

 

Na kraju se je Predsjednik LC Poreč zahvalio svim članovima žirija Lions kluba Poreč koji pomažu u realizaciji ovog projekta kao i Klubu umirovljenika Galija koji nam je ustupanjem prostora od velike pomoći. Nastavljeno je druženje uz skromnu zakusku.

Čestitamo nagrađenima ove godine, a ostalim sudionicima puno uspjeha na sljedećem 10.tom jubilarnom natječaju.

Izložba će trajati do petka, 22.03. i biti će otvorena svaki dan od 11:00 do 18:00 sati u Galeriji kluba Galija u Poreču J.Rakovca 21., a nakon toga će biti izloženi u Klubu mladih grada Poreča na Trgu Antona Grabara gdje će trajati malo duže.

Online izložba svih pristiglih radova biti će dostupna na Facebook stranici Lions Cluba Poreč i na web stranici : www.malen-in-istrien.de/lclin-9/

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email