NEWS

Osvrt na rad portala istra.com, još uvijek jednog od vodećih turističkih portala u Hrvatskoj

12.01.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Osvrt na rad portala istra.com, još uvijek jednog od vodećih turističkih portala u Hrvatskoj
616istra_logo2.gif

Obzirom da je čitav server izmijenjen u svibnju 2004., nije bilo lako isčupati pravi broj posjeta, ali upornim slaganjem kockica, nekako smo uspjeli. Pa tako statistika kaže da je istra.com u 2004. zabilježio:

broj posjeta: 3.492.000

broj posredovanih upita: više od 44.000

Dakle, povećanje posjeta obzirom na 2003. godinu je 15%.

Najviše upita posredovano je za privatni smještaj, više od 14.000 direktnih upita najmodavcima. Baza podataka ponude privatnog smještaja u Istri trenutačno broji 1274 smještajne jedinice (apartmana, soba i kuća) iz cijele Istre.

Posebno nam je zadovoljstvo činjenica da portal koji postoji od 1996. godine još uvijek ima tendenciju porasta broja posjeta i upita, što u situaciji kada svi hotelijeri imaju vlastite web-stranice, kada većina turističkih zajednica ima vlastite web-stranice, i kada postoji čitav niz vrlo sličnih web-siteova, uopće nije lako.

Trenutačno radimo na opsežnim zahvatima redizajna portala, počevši od same ulazne stranice pa do pojedinačnih cjelina kao što su generalni katalog smještaja Istre, privatnog smještaja, agroturizma, i svega ostaloga, kao i na unapređenju samog sustava i koncepcije portala. Vjerujemo da će ta osvježenja rezultirati i dalje povećanim prometom portala na zadovljostvo svih korisnika naših usluga.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email