NEWS

Osnovna škola Finida dobila svoj prvi Erasmus + projekt

OS_SKOLA_FINIDA_(1)
11.06.2024. 22:07; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Osnovna škola Finida dobila svoj prvi Erasmus + projekt

Tijekom školskih godina 2024./2025. i 2025./2026. Osnovna škola Finida provodit će svoj prvi Erasmus + projekt.

U žestokoj konkurenciji gdje je sudjelovalo preko 100 škola iz Hrvatske, naša škola uspjela je ući među 37 škola kojima je odobreno financiranje projekta u punom iznosu, a sama kvaliteta projekta ocijenjena je visokim ocjenama. Riječ je o projektu vrijednom 45.948 eura pod nazivom Plant IT up.
Tijekom projekta 10 učitelja i stručnih suradnika pohađat će tečajeve iz područja digitalnih tehnologije te zelenih i održivih praksi kako bi stečeno znanje implementirali u redovitu nastavu. Ukupno 10 učenika uz pratnju 3 učitelja posjetit će partnersku školu iz Portugala kako bi se upoznali s metodama rada i primjene na lokalnoj razini u području održivosti i digitalnih tehnologija.

Ravnateljica škole također će posjetiti partnersku školu u Portugalu kroz aktivnost job shadowinga, kako bi se upoznala i prenijela primjere dobre prakse iz partnerske škole u OŠ Finida.
Kako je tema projekta upotreba zelenih praksi, održivost te upotreba digitalnih tehnologija u nastavi, kroz projekt će se u školi izraditi 4 zelena zida s biljkama koje će učenici sami posaditi i održavati, eko-zen zona, učionica na otvorenom te će se održati mnoge eko akcije čišćenja okoliša i plaža.
Kroz projekt učenici će izraditi mnoštvo promotivnih videa, preko kojih ćete moći redovito pratiti napredak projekta. Projekt je osmislio i napisao vrijedni projektni tim sastavljen od 7 učitelja, stručnih suradnika i ravnateljice, predvođen voditeljem projekta Vedranom Stanićem.

OŠ Finida

Print Friendly, PDF & Email