NEWS
Laguna Ironman 800

Oplanić: IDS Poreč predlaže konkretno rješenje za sportsku lučicu u Poreču (Regional)

22.05.2016. 19:36; ; Početna / Politika / Oplanić: IDS Poreč predlaže konkretno rješenje za sportsku lučicu u Poreču (Regional)
sanja_oplanic

”Kako bi se adekvatno riješila novonastala situacija sportske lučice u Poreču, predlažemo Istarskoj županiji i Uslugi Poreč da Usluga prepusti koncesiju sportske luke i odlukom županije preda koncesiju subjektu koji zadovoljava zakonske uvjete”, predložila je danas u ime Gradske podružnice IDS-a Poreč predsjednica Sanja Oplanić, nakon što je stranka održala brojne sastanke sa svima onima koje se zatečena situacija u sportskoj lučici tiče.

Dosad nije bilo očitovanja IDS-a, jer je stranka u Poreču intenzivno radila na rješavanju ovog problema proteklih nekoliko tjedana.

– Razgovaralo se sa korisnicima sportske lučice, koji su ispričali kako sami doživljavaju ovaj problem koji se tiče njihove svakodnevice, kao i sa predstavnicima Usluge i Lučke uprave, a posebna se pozornost posvetila zakonskim okvirima i otkrivanju novih mogućnosti. Sve, kako bi u javnost mogli izaći s konkretnim rješenjem koje danas i predlažemo, kazala je Oplanić, i dodala da je upravo kroz razgovor s Porečanima – ribarima, taksistima, obrtnicima, svima onima koji od sportske lučice žive i rade, sakupljanjem informacija na terenu, upoznavanjem sa zakonskim okvirima i svim mogućim opcijama, IDS Poreča sastavio konkretan prijedlog rješenja, na dobrobit svih građana Poreča.

– Kao i dosad, naša politika je rad, u kojem nema vremena i prostora za prepucavanje i polemiziranje, a ponajmanje sakupljanje jeftinih političkih poena na problemima naših sugrađana, naglasila je Oplanić. IDS je svu svoju energiju uložio u konstruktivno rješavanje ovog problema, koji je sportsku lučicu dočekao nakon jako lošeg poslovanja prijašnje uprave Usluge. Vjerujemo da smo još jednom pokazali da je IDS ovdje uvijek za sve naše sugrađane, da redovno osluškuje njihove potrebe i pokušava pomoći na sve moguće način. Također, vjerujemo i da će naš prijedlog naići na odobravanje svih onih kojima lučica, a pogotovo barka i more, predstavljaju život, zaključila je Oplanić.

(Rex)

Print Friendly, PDF & Email