NEWS

NAJMLAĐI KOŠARKAŠI I KOŠARKAŠICE POREČA POBJEDNIČKI ZAVRŠILI SEZONU

13254206_705793452892381_5243887366668301490_n
22.05.2016. 19:04; ; Početna / Sport i rekreacija / NAJMLAĐI KOŠARKAŠI I KOŠARKAŠICE POREČA POBJEDNIČKI ZAVRŠILI SEZONU

NAŠI NAJMLAĐI KOŠARKAŠI I KOŠARKAŠICE POBJEDNIČKI ZAVRŠILI SEZONU I POKAZALI SVU VAŽNOST RAZVOJA IGRAČA- Dvije pobjede protiv Rudara 28-19 i Stoje 2 26-18 za 5. mjesto

Naši su najmlađi košarkaši i košarkašice osvojili 5. mjesto pobijedivši sportske prijatelje iz Labina i Stoje 2. O utakmicama se nema puno reći. Naša ekipa svjesna je da samo zbog nesretnog spleta okolnosti nismo igrali u Final fouru i to smo pokazali. Prvo je došla na red ekipa Labina koja igra sa starijim curama. Nakon rezultata 2-2 utakmica je imala jednosmjerni tijek i mirno smo je priveli kraju. Jednom su protivnice došle na -7, ali tada smo ubacili u višu brzinu i pokazali tko je gazda.

Očekivali smo da će za 5. mjesto biti susjedski derbi s Novigradom, ali oni su izgubili od Stoje 2. Prošli put kada nam je protiv Stoje nedostajalo 4 igrača i trener, a troje stožernih su bili skroz van forme zbog dugotrajne bolesti, izgubili smo i to nas je koštalo final foura. Odlučili smo im vratiti za taj poraz. Prva četvrtina završila je 2-2 jer smo promašili sve moguće što se može. Druga je završila 11-10 za nas i očekivala se teška utakmica. Međutim, onda naša ekipa ubacuje u najvišu brzinu i protivnice nemaju rješenja za naš presing. Dale su nam sve skupa 8 koševa, a mi smo zabili 25.Tako smo trijumfalno okončali ovu sezonu.

Ono što je važno je da se danas opet pokazalo koliko je važno raditi sa svim igračima. Prošle sezone u ovoj kategoriji bili smo treći, a ove godine smo peti. Ipak mi kao treneri zadovoljniji smo s onim što je napravljeno ove godine. Prošle godine su kao igrači stasali samo Jan i Andrea. A ove godine stvorili smo bazu igrača koja jamči budućnost kluba. Imali smo niz problema i pehova. Djeca kad se zbroje sati treninga imaju uvijek trening ili dva manje od njihovih vršnjaka iz drugih gradova zbog toga što rukomet i odbojka kupe najbolje termine kao i zbog dvosmjenske nastave. Bolesti i ozljede su nas pokosile, a treba uzeti u obzir da smo imali jako mali broj treninga na mini koševe.

Ipak ova ekipa je sve to prebrodila. Početkom sezone bili smo uplašena ekipa bez borbenosti. Oni su danas pravi mali lavovi i lavice. Bore se za svaku loptu, skaču i nikome ne daju da ih pobijedi. Igraju do posljednjeg zvižduka. Najvažnija stvar ove sezone je što je kod sve djece vidljiv napredak u odnosu na početak sezone. Naš Ivan Lukić postao je pravi vođa, igrač koji asistira. bori se, nije više uplašen i što je najvažnije probija. Na početku je teško mogao bilo koga proći, a sada to radi bez problema. Ivana Radin napredovala je u svim segmentima igre, a najviše u napadačkoj igri i prodornosti kao i skoku. Teo Jurica danas je zabio dvije trice. Od igrača koji se nije mogao sastati s loptom on je postao dečko koji fintira, prevodi loptu, zabija, asistira, igra pravu obranu. Dario Puniš ostvario je najveći napredak. On prošle godine nije mogao nikako probiti i zabiti, a danas to radi i u dječacima. Igra pravu obranu, asistira, radi sjajne finte i pokazuje liderske crte. Filip Fazlić danas je konačno pokazao sve što zna. Osim obrane, igrao je izvrstan napad. Finte, prodori, dodavanja i konačno koš koji je zabio protiv Stoje kad se lomilo. Dario i Filip biti će vođe sljedeće godine u minibasketu. Od ekipe koja sljedeće godine ide u dječake treba pohvaliti napredak Edija Nazića i Luke Maričića koji zabijaju, pokazuju konstantost forme. Luka danas prevodi loptu, koristi prostor, Edi redovno zabija i sjajno skače. Vito, Vuk i Roman pokazali su da mogu i uz dobar rad sljedeće godine biti će još bolji. Popravili su igru u obrani. Dva igrača stasala su u dečke koji će sljedeće godine uz Daria i Fiću nositi ekipu minibasketa, a to su Ivan Maričić i Gabrijel Krnjus. Oni su danas opet pokazali da su sve bolji. Ivan je konačno probijao i preveo loptu, zabijao, a Gabi je odradio sve što treba da ekipa pobijedi. Skok, dodavanje, kretanja, borbenost.

Ono što je najveći dobitak ove sezone je stvaranje igrača koja su budućnost kluba. Ta djeca biti će predvođena Josipom Vadinjofom. Dečkom koji je danas i trenere ostavio bez teksta svojim potezima. On je danas prošao tri igrača i došao na zicer, a nakon toga ukrao loptu i sigurno završio kontru. Ravnopravno igra i u dječacima. Njemu će se pridružiti i ostala djeca koja svakodnevno napreduju a to su: Deni Vadinjof, David Trutanić, Borna Bravar, Gloria Kevrić, Ivano Dujović, Ruben Lustig, Aron Dodaj, Marko Vučemilović, Lana Sabo, Denis Laković, kao i naši preškolci Marko Ašpan, Danijel Laković, Edin Botić i Rikard Dodaj. Na to smo najponosniji jer to je bio cilj. Ova generacija ukoliko se bude nastavilo s njima raditi na ovaj način jamči budućnost kluba.

Čestitke našoj djeci na pobjedi, kao i protivnicima na sjajnoj borbi. Najveća zahvala roditeljima na velikoj podršci koju su dali djeci i trenerima, u trenucima kada nam nikako nije išlo. Bili ste fantastični kao i Vaša djeca. Novi izazovi nas čekaju.

KK Poreč

Print Friendly, PDF & Email