NEWS

Općinsko vijeće Općine Tar – Vabriga odlučilo je da Općina više ne sufinancira boravak djece u privatnim jaslicama i vrtićima

tar-centar
06.11.2019. 08:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Općinsko vijeće Općine Tar – Vabriga odlučilo je da Općina više ne sufinancira boravak djece u privatnim jaslicama i vrtićima

[Davor Šišović, Glas Istre] Općina Tar-Vabriga više neće sufinancirati boravak djece sa svoga područja u vrtićima, odnosno jaslicama drugih osnivača, bilo pravnih, bilo fizičkih osoba, odlučeno je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća.

Naime, 2011. godine, dok su lokalni vrtićki kapaciteti bili premali, a jaslica uopće nije bilo, bilo je uvedeno 30-postotno sufinanciranje ekonomske cijene smještaja djece u jaslicama, uključujući i privatne, čime se roditeljima željeo olakšati taj trošak.

Iako su 2013. godine jaslice s kapacitetom od dvanaestero djece u Taru bile otvorene u sklopu Dječjeg vrtića Paperino, to nije bilo dovoljno mjesta pa se s praksom sufinanciranja boravka djece u privatnim jaslicama nastavilo i dalje.

Kako su nakon nedavnog osnivanja Dječjeg vrtića Morski konjić u Taru, u kome je ove pedagoške godine proradila jedna jaslička skupina i jedna mješovita za djecu staru od dvije i pol do četiri godine sva djeca iz područja ove općine zbrinuta jasličkim programom, ona više ne pohađaju privatne jaslice u drugim područjima Poreštine pa se takvi slučajevi više neće sufinancirati.

[Davor Šišović, Glas Istre]

Print Friendly, PDF & Email