NEWS

„Održivi razvoj – prilike za poduzetništvo“, predstavljanje rezultata istraživanja obilježja i stavova stanovništva i turista o održivom turizmu u Poreču i radionica društvenog inoviranja

04.10.2021. 13:36; ; Početna / Gospodarstvo / „Održivi razvoj – prilike za poduzetništvo“, predstavljanje rezultata istraživanja obilježja i stavova stanovništva i turista o održivom turizmu u Poreču i radionica društvenog inoviranja
WEB_Dani DP i DI

U okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču, u srijedu 06. listopada 2021. u Domu obrtnika Poreč, s početkom u 12.00 sati održati će se besplatna prezentacija na temu „Održivi razvoj – prilike za poduzetništvo“ te radionica društvenog inoviranja. Tom će prigodom biti predstavljeni rezultati istraživanja obilježja i stavova stanovništva i turista o održivom turizmu u Poreču koje je provedeno u 2021. godini u okviru projekta CROSTO (Hrvatski opservatorij održivog razvoja turizma), čiji je lokalni koordinator Grad Poreč-Parenzo.

Želite li saznati profil prosječnog porečkog turista; kako su turisti zadovoljni elementima turističke ponude u gradu? Želite li saznati kako građani sagledavaju razvoj turizma u gradu?

Na navedena i mnoga druga pitanja odgovore će dati lokalne koordinatorice projekta dr.sc. Morena Mičetić Fabić, s višegodišnjim iskustvom u području gospodarstva i održivog razvoja i Irena Šker, univ. spec.oec., s višegodišnjim iskustvom u području turizma i istraživanja, uz podršku voditeljice CROSTO opservatorija dr.sc. Izidoru Marković Vukadin sa Instituta za turizam Zagreb.

Nakon prezentacije, održat će se interaktivna radionica društvenog inoviranja, u organizaciji Javne ustanove „Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove i Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, uz popratnu izložbu društveno poduzetničkih ideja koje se razvijaju u sklop Projekta +Resilient. Kroz radionicu društvenog inoviranja namjera je uz suradnju različitih dionika doći do konkretnog rješenja prepoznatog problema lokalne zajednice koje može biti provedeno i realizirano.

Prezentacija i radionica su besplatne, a zbog ograničenog broja mjesta i poštivanja epidemioloških uvjeta potrebno je izvršiti prijavu putem sljedeće poveznice: OR – prilike za poduzetništvo do srijede 06. listopada do 09.00 sati.

Ova prezentacija i radionica samo su jedna od aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču 2021. koju već četvrte godine organizira Grad Poreč-Parenzo u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područjima interesa, u kojima osim Grada Poreča-Parenzo sudjeluju gradske ustanove, obrazovne institucije i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova, kojima se zahvaljujemo.

 

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email