NEWS
HALF MARATON S

Održana konstituirajuća sjednica Mladeži HDZ-a Grada Poreča

IMG-20230829-WA0036
30.08.2023. 19:03; ; Početna / Novosti / Održana konstituirajuća sjednica Mladeži HDZ-a Grada Poreča

Dana 29.08.2023. održana je konstituirajuća sjednica Mladeži HDZ-a Grada Poreča na čelu sa predsjednicom mag. iur. Sarah Rasnek, potpredsjednicom Sarom Shkreli i predsjednikom bacc. oet. Alanom Antičevićem. Konstituirajuću sjednicu su uveličali svojim dolaskom ministar regionalnog razvoja i fondova EU RH Šime Erlić, predsjednik Mladeži HDZ-a Maksimilijan Šimrak, saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a IŽ Anton Kliman, predsjednik Mladeži HDZ-a IŽ Ivica Čošković, predsjedništvo GO HDZ Poreč i predsjednici gradskih i općinskih organizacija HDZ-a IŽ, kao i brojna mladež, članovi i simpatizeri. Konstituirajuću sjednicu, na kojoj je nazočilo preko 100-ak ljudi, svečano je otvorio predsjednik Mladeži HDZ IŽ Ivica Ćošković.

Mladeži se obratio predsjednik Maksimilijan Šimrak, koji je u svom govoru iskazao oduševljenje na aktivnom broju mladih u Poreču te istaknuo značaj i važnost organiziranja Mladeži na svim razinama te kako je vrlo važno da upravo mladi imaju mogućnost aktivnog uključivanja u politiku kako bi svojim idejama doprinijeli razvoju lokalnih zajednica te ih učinili razvijenijim i boljim za svakodnevni život. Ministar Šime Erlić je iskazao punu podršku novom vodstvu Mladeži te se stavio na dispoziciju za svaki oblik suradnje u cilju napredovanja Mladeži dok je predsjednik županije Antun Kliman čestitao na predanom radu mladeži te ukazao na značaj mladih u politici te naglasio kako je i njegovo političko djelovanje usmjereno na stvaranje bolje budućnosti za nadolazeće generacije.

Predsjednica Sarah Rasnek se u svom pozdravnom govoru obratila gostima te istaknula kako će težiti ostvarenju zacrtanih ciljeva i planova za svu mladež Grada Poreča te zastupati interese mladih u svim društvenim segmentima od obrazovanja, kulture, sporta, pitanja socijalnog statusa kao i samog stambenog zbrinjavanja, a posebnu će pozornost usmjeriti i na mlade s invaliditetom.

Predsjednica Rasnek je istaknula kako su usmjereni na stvaranje zajednice povjerenja i sigurnosti te mjesto gdje će se mladi uvijek moći obratiti znajući da Mladež djeluje u najboljem interesu za cijelu zajednicu posebice za mlade te će se zalagati za umrežavanje poduzeća  i učenika za stipendiranje i buduće usavršavanje na način da će takav vid suradnje stvoriti prilike za stipendiranje, pružajući učenicima alate potrebne za obrazovanje. Na taj će način zajednica rasti i prosperirati kroz takvu sinergiju između iskusnih poduzetnika i mladih, te će pružati podršku i pomoć mladim sportašima u vidu organizacije sponzorstva. Sarah Rasnek je između ostaloga istaknula jednu inicijativu koja se odnosi i na približavanje prirode i prirodnih znanosti građanima Grada Poreča, mladima i djeci na način da će se zalagati za gradnju prvog botaničkog vrta u neposrednoj blizini Instituta za poljoprivredu i turizam, te da će aktivno surađivati sa resornim ministarstvom nazočnog ministra  Šime Erlića koji bi putem Europskih Fondova pomogao u realizaciji kako ovoga cilja tako i ostalih predviđenih planova i ciljeva.  Za kraj se predsjednica Sarah Rasnek posebno zahvalila ministru Šimi Erliću i predsjedniku Mladeži Maksimilijanu Šimraku na dolasku te što su svojim prisustvom uveličali njihovu konstituirajuću sjednicu, predsjedniku Mladeži IŽ Ivici Čoškoviću,a posebice predsjedniku HDZ-a IŽ Antonu Klimanu čija je potpora i angažman uvelike utjecao na realizaciju  osnivanja Mladeži HDZ-a Poreč te zahvalila se GO HDZ-a Poreč, mladeži, članovima HDZ-a, simpatizerima i brojnim sugrađanima na velikom odazivu i podršci.

HDZ

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email