NEWS
HALF MARATON S

Održana je redovna sjednica Skupštine Sportske zajednice Grada Poreča – financijski plan veći za 10%, izglasan novi Statut SZGP

sjednica Skupštine SZGP
28.12.2023. 19:16; ; Početna / Sport i rekreacija / Održana je redovna sjednica Skupštine Sportske zajednice Grada Poreča – financijski plan veći za 10%, izglasan novi Statut SZGP

U četvrtak, 22. prosinca 2023. godine održana je redovna sjednica Skupštine Sportske zajednice Grada Poreča. Veliki interes za sjednicu pokazao je 31 prisutni predstavnik, od ukupno 39 članova Skupštine. Okupljenima se pridružio i porečki gradonačelnik Loris Peršurić, koji je uputio zahvalu svim sportašima, trenerima, sportskim djelatnicima, članovima klubova, svima koji žive sport i uče nove generacije sportu, te čine Poreč gradom sporta.

– Sve naše dvorane, kampus i sportski tereni ne bi bili važni da nema vas – Porečanki i Porečana koji kroz sport na najbolji način predstavljate naš grad i radite s našom djecom. Zato je uloga sporta u zajednici bitna i na nama je da pratimo to ulaganjima, rekao je gradonačelnik. Dodao je i kako će se konstantno nastojati povećavati budžet za SZGP, kako iz gradskog proračuna, tako i kandidiranjem na dobivanje EU sredstava.

Gradonačelnik Peršurić rekao je kako se u sportskoj infrastrukturi, nakon što je prije više od godinu dana otvoreno prvo igralište na nogometnom kampusu, sa Sportskom zajednicom Grada Poreča, gradskim resornim odjelima i projektantima radilo na pripremama za gradnju novog igrališta na kampusu. U 2024. u planu je izgradnja sigurno još jednog terena na nogometnom kampusu, a namjera je Grada izgraditi još dva igrališta na kampusu u sljedećoj godini. Početak radova predviđen je početkom ljeta.
Gradonačelnik je dodao kako se u sportu ulaže sanacije krovišta boćališta u SRC dvorani i u obnovu betonskih igrališta kraj SRC „Veli Jože“, čiji bi radovi trebali početi uskoro i biti dovršeni do početka ljeta. Također, intenzivno se radi na aktivnostima za početak radova na izgradnji vanjskog bazena na Gradskom kupalištu.

Valja istaknuti i kako je SZGP je uz pomoć Grada Poreča-Parenzo, TZG-a Poreč i Valamara i ove godine uspješno provela projekt najvećeg rekreativnog plivačkog maratona na Jadranu „Porečki delfin“. Uspješno se provodi i projekt „Rukomet u vrtićima“ Hrvatskog rukometnog saveza.

SZGP se uključila i u EU projekte, provode EU projekt „C.I.S.C.A.“ s ciljem stvaranja programa uključivanja i raznolikosti, jačanjem suradnje između sporta na lokalnoj razini kao područja angažmana zajednice i aktivizma građana, kako bi se stvorio nastavni plan i program za aktiviste u području sporta i organizacije civilnog društva sportu čiji su nosioci SZGP i Grad Poreč-Parenzo. SZGP-u će za provođenje i realizaciju projekta tijekom sljedećih 30 mjeseci biti dodijeljena sredstva u visini od 71 tisuće eura.

Za porečke sportaše, odnosno klubove važno je istaknuti pogodnosti koje je Grad uspješno zadržao, a to su pokriveni troškovi trenažnog procesa u dvoranama SRC „Veli Jože“, na boćalištu „Veli Jože“ u dvoranama „Žatika“, „Palestra“ , dvorani O.Š,“Finida“, kuglani „Obrtničkog doma“ kao i na svim vanjskim gradskim terenima i igralištima, putni troškovi za sva službena natjecanja, sufinanciranje školovanja trenerskog kadra, liječnički pregledi. A u razmatranju su i neke daljnje pogodnosti za sportske klubove.

Na skupštini su jednoglasno usvojeni : rebalans za tekuću i financijski plan za 2024. godinu u iznosu od 1,654.000 eura što je za 10 posto više nego lani. Mora se istaknuti i jednoglasno prihvaćanje novog Statuta Sportske zajednice Grada Poreča kojim je omogućeno prilagođavanje zahtjevima rada i poslovanja SZGP, uvjetovano izgradnjom novih sportskih objekata kao i povećanjem broja sportova i klubova u obitelji porečkog sporta.

Izmjene i dopune financijskog plana SZGP 2023

Plan 2024 – EUR

Print Friendly, PDF & Email