NEWS

Održana je promocija treće generacije studenata Istarskog veleučilišta

Istarsko veleuciliste_Promocija III_generacije studenata prosinac 2023-5
11.12.2023. 15:19; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Održana je promocija treće generacije studenata Istarskog veleučilišta

U petak, 8. prosinca održana je promocija III. generacije studenata Istarskog veleučilišta – Università Istriana di scienze applicate u prostoru dvorane Circola u Puli. Studenti koji su pristupili promociji dolaze iz smjerova: stručni prijediplomski studij Mehatronika, stručni prijediplomski studij Politehnika i stručni diplomski studij Kreativni menadžment u procesima. Ukupno 25 promovenata je dobilo svoje diplome, i to: 18 iz mehatronike, tri iz politehnike i četvero je studenata dobilo zvanje magistra ekonomije.

Imena diplomanata:
stručni prijediplomski studij – Mehatronika: Roko Cvek, Neven Janko, Karlo Jović, Paulo Krbavčić, Patrik Krizman, Dario Odović, Patrik Radolović, Leon Rešetar, Igor Savić, Stefan Simonović, Matija Starčević, Igor Subotić, Kristian Šimić, Matija Šuran, Ivan Tolić, Marin Turčinović, Mato Vidović i Toni Zrno;
stručni prijediplomski studij – Politehnika: Danijel Kedveš,  Daniel Rotar, Noel Smoković; Stručni diplomski studij – Kreativni menadžment u procesima: Tihana Celija, Maja Dugandžić, Nikola Jedrejčić i Martina Vofl Kuftić.  

Čestitke i tople riječi uputili su studentima zamjenica gradonačelnika Pule Ivona Močenić, zamjenica istarskog župana Jessica Aquavita i dekan Istarskog veleučilišta dr. sc. Daglas Koraca.

Zamjenica gradonačelnika Pule Ivona Močenić istaknula je kako je ovo najvažniji trenutak i kruna uspjeha studenata ali i velika čast za njihove obitelji. Čestitala je diplomantima na uspjehu i poželjela sreću u daljnjem privatnom i profesionalnom životu. „Diploma nije samo komad papira, ona predstavlja vašu sposobnost usvajanja znanja koje profesori prenose na studente,“ naglasila je Močenić.

Zamjenica istarskog župana Jessica Aquavita također je poželjela svim diplomantima sreću u nastavku novog životnog poglavlja: „Imati diplomu u vašim rukama predstavlja jednu veliku stvar jer iza toga stoje sati i sati učenja, čitanja, pisanja seminara i na kraju izrada vašeg diplomskog rada.“

Dekan Istarskog veleučilišta dr. sc. Daglas Koraca toplim je porukama i željama čestitao diplomantima te izrazio nadu da će im dan promocije ostati zauvijek u sjećanju. Govorio je o kompleksnosti i značenju uspjeha te što danas uopće znači biti uspješan: „Smijte se i ponesite ove trenutke sa sobom još dugo godina!“ Te je dodao: „Živimo u društvu ‘poludjelom’ od uspjeha koji se stalno mjeri ocjenama, titulama, lajkovima na društvenim mrežama tražeći nove pobjede. No, uspjeh je puno složeniji i kompleksniji od bilo kakvog skupljanja pobjeda. Pobjede se definiraju brojkama, a uspjeh je onaj mir koji ćete postići spoznajom da ste natjerali samog sebe da budete najbolji koliko to možete biti,“ istaknuo je između ostalog Koraca. 

Nakon govora uzvanika, diplome doplomantima uručile su Dijana Drandić i Sanja Grbac Babić. Ovaj svečani čin uveličali su glazbenim nastupom studenti Muzičke akademije Pula: Josip Krajačić uz klavirsku pratnju Dorijana Jarnjaka. Na kraju službenog dijela, druženje u Circolu nastavilo se uz prigodni domjenak.

 

Istarsko veleučilište – Università Istriana di scienze applicate

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email