NEWS

Održan Plava Laguna Polumaraton u Poreču – Talijani Alessio Milani te Mariangela Stringaro pobjednici 21 K Plava Laguna Polumaratona

280692995_3215961971975847_699721684790761154_n
15.05.2022. 21:54; ; Početna / Sport i rekreacija / Održan Plava Laguna Polumaraton u Poreču – Talijani Alessio Milani te Mariangela Stringaro pobjednici 21 K Plava Laguna Polumaratona

Iza nas je Plava Laguna Polumaraton na kojem je sudjelovalo ukupno 820 natjecatelja.

Pobjednik 21 K Polumaratonske utrke je Talijan Alessio Milani koji je porečki Plava Laguna Polumaraton istrčao u 1 sat i 12 minuta. Najbrža u ženskoj konkurenciji je  također Talijanka Mariangela Stringaro koja je polumaratonsku utrku završila za 1 sat i 31 minutu.

Osim glavne polumaratonske utrke, održane su i utrke 10K utrka, odnosno Pepi Kids Run i Family Run zabavne utrke. Najviše trkača došlo je s naših glavnih emitivnih tržišta – Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

Prof. Goran Vrus, direktor utrke ističe:
„Utrka je bila fantastična, od sjajne atmosfere i idealnog vremena. Od trkača stižu same pohvale, posebno su zadivljeni lokacijom utrke koja je doista pod ovako dobrim vremenu pružila natjecateljima sve što mogu poželjeti. Želja nam je u budućnosti od ove utrke napraviti iz godine u godinu sve veće događanje koje će postati popularno na europskoj karti. Zahvaljujemo turističkim zajednicama Poreča i Funtane na potpori i podršci u organiziciji ovog događanja“.

Plava Laguna Polumaraton održava se na proljeće, dok se Plava Laguna Triatlon, pod brendom Ironman 70.3 održava u jesenskom terminu.“ U predsezoni želimo imati veliki polumaraton, kao što na jesen imamo veliki triatlon pod brendom Ironman 70.3. To je sjajna promocija zdravog života, Plave Lagune kao organizatora velikih sportskih događanja, kao i Poreča kako sjajne sportske i turističke destinacije“.

Čestitamo svim natjecateljima u ovim zabavnim i rekreativnim utrkama, zahvaljujemo lokalnoj zajednici i sponzorima te partnerima, prije svega TZ Grdaa Poreča i TZ Općine Funtana i vidimo se na Plava Laguna Polumaratonu i sljedeće godine!

REZULTATI

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email