NEWS
HALF MARATON S

Održan Plava Laguna Polumaraton u Poreču- Alessio Milani (IT) obranio lanjsku titulu, najbrža u ženskoj konkurenciji Slovenka Simona Dolinar Majdič

Start
26.03.2023. 12:09; ; Početna / Gospodarstvo / Održan Plava Laguna Polumaraton u Poreču- Alessio Milani (IT) obranio lanjsku titulu, najbrža u ženskoj konkurenciji Slovenka Simona Dolinar Majdič

Iza nas je dvodnevna trkačka manifestacija Plava Laguna Polumaraton na kojoj je sudjelovalo ukupno  više od 1100 natjecatelja.

Titulu pobjednika 21 km obranio je Alessio Milani, koji je titulu u muškoj konkurenciji odnio kao i prošle godine, ovaj puta s rezultatom 1 sat i 12 minuta.
Najbolja u ženskoj konkurenciji bila je Slovenka Simona Dolinar Majdič koja je polumaratonsku utrku završila u 1 sat i 30 minuta.

Osim glavne polumaratonske utrke, održane su i utrke 10K utrka, odnosno Pepi Kids Run i Family Run zabavne utrke. Najviše trkača došlo je s naših glavnih emitivnih tržišta – Italije, Slovenije, Austrije te Hrvatske.

Prof. Goran Vrus, direktor utrke ističe: „Utrka je bila fantastična, a atmosfera je bila sjajna. Od trkača stižu same pohvale, posebno su zadivljeni lokacijom utrke koja je doista pod ovako dobrim vremenu pružila natjecateljima sve što mogu poželjeti. Želja nam je u budućnosti od ove utrke napraviti iz godine u godinu sve veće događanje koje će postati popularno na europskoj karti. Plava Laguna Polumaraton održava se na proljeće, dok se Plava Laguna Triatlon, pod brendom Ironman 70.3 održava u jesenskom terminu.“ U predsezoni želimo imati veliki polumaraton, kao što na jesen imamo veliki triatlon pod brendom Ironman 70.3. To je sjajna promocija zdravog života, Plave Lagune kao organizatora velikih sportskih događanja, kao i Poreča kako sjajne sportske i turističke destinacije“.

Čestitamo svim natjecateljima u ovim zabavnim i rekreativnim utrkama, zahvaljujemo lokalnoj zajednici na razumijevanju, svim volonterima, kao i sponzorima – TZ Grada Poreča i TZ Općine Funtana, Podravci te Zagrebačkoj pivovari.

Ovogodišnji Polumaraton imao je i humanitarni karakter. Plava Laguna će sav prihod od kotizacija za obiteljsku utrku Family Run  donirati za Centar za inkluziju i podršku zajednici Poreč.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email