NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

Nexe ipak prejak za rukometaše Poreča

Vije13226-19435
26.03.2023. 10:36; ; Početna / Sport i rekreacija / Nexe ipak prejak za rukometaše Poreča

Nexe se iz Poreča vraća s punim plijenom, no unatoč porazu, Poreč je još jednom pokazao odličnu igru i zalaganje, ponajprije u prvom poluvremenu. U drugom dijelu došlo je i do, možemo reći, očekivanog pada u igri tijekom kojeg je Nexe stvorio razliku.

Porečani su svoj izazov protiv Nexea vrlo ozbiljno shvatili iako sam start nije bio bajan. Našičani su poveli 5:1, no tada Poreč prebacuje u brzinu više i s tri uzastopna pogotka u 16, minuti stigao na samo minus jedan (4:5). Mihailo Radovanović dao je dobar obol u prednosti Nexea, koji je na poluvremenu upisao sedam obrana (46%), ali ni Bruno Ćopić i David Vladić nisu bili daleko sa svojih šest obrana.

Kada je Ivan Sršen poveo Nexe na novih +4 izgledalo je kao jedan od ključnih trenutaka, ali još jednom je dobra porečka obrana reagirala te napad to nagradio novim golovima za sustizanje na 10:11.

Našičani su preko sedmerca otišli na odmor s +2, a i u nastavak susreta ušli su s pogotkom. Arman Ikanović i Marko Bajan pobrinuli su se da domaći sastav i dalje bude u priključku, no nesmotrene greške koje su uslijedile omogućile su Našičanima da stignu do najveće prednosti u susretu (18:13).

S dva nova pogotka, obranom Vladića, i dvostrukom obranom Ćopića Poreč je mogao uloviti novi priključak, ali se Marin Jelinić pobrinuo da Nexe ponovno vrati svojih +5. Iako je do kraja susreta Poreč pokušao smanjiti, iskustvo Nexea je ipak bilo vidljivije, a trener Ilija Lovrinović priliku na terenu dao je svim igračima. Gosti su po posljednjem sučevu zvižduku slavili 31:24.

Kod Poreča najefikasniji bio je Arman Ikanović s pet pogodaka, a po četiri su dodali Matija Rađaković i Marko Bajan. Na vratima je David Vladić sakupio šest obrana, a Bruno Ćopić četiri. Nexe je predvodio Marin Jelinić sa sedam golova, dok je Mihailo Radovanović imao 13 obrana.

U sljedećem kolu Poreč gostuje kod Sesveta, a susret je na rasporedu u subotu, 1. travnja, u Jelkovcu.

“Unatoč porazu protiv Nexea pokazali smo u prvom poluvremenu dobar otpor što se vidjelo i na rezultatu. Ipak širina klupe i naš umor u drugom poluvremenu koštao nas je bodova kod kuće. Moramo podići glavu skupiti snage i spremiti se za nadolazeću gostujuću utakmicu protiv Sesveta”, rekao je nakon susreta najbolji strijelac Arman Ikanović.

“Dobra utakmica s naše strane. Nemam što zamjeriti dečkima, ipak je Nexe pokazao da je kvalitetnija momčad od nas. Na nama je da radimo još više da se u budućnosti približimo takvoj momčadi”, bile su riječi trenera Lovrinovića.

Paket24 Premijer liga, Liga za prvaka, 6. kolo:

Poreč – Nexe 24:31 (10:12)

Poreč: Vladić 6 obrana (5+1), Ćopić 4 obrane (3+1); Muranović, Popović, Krajcar, Car 3, Petrov 1, Boka, Krupić 2, Malinarich 2, Rađaković 4, Čipraka, Ikanović 5, Bajan 4, Bošnjak 1, Ljubić 2

Isključenja: 4 minute (Malinarich 2, Ikanović 2)

Sedmerci: 3/4

Nexe: Car 3 obrane (3+0), Radovanović 13 obrana (12+1); Račić, Bakić 4, Mileta 2, Vejin 3, Sršen 2, Jelinić 7, Manci Mičević, Blažević, Velkavrh 2, Severec 1, Moslavac 2, Kević 3, Tomić 4, Pribetić 1

Isključenja: 10 minuta (2 minute Sršen, 2 minute Manci Mičević, 6 minuta Blažević – crveni karton)

Sedmerci: 5/7

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email