NEWS
HALF MARATON S

Održan je 1. Memorijalni Go turnir Artura Jonaka von Freyenwalda

viber_image_2023-05-13_21-54-34-362
19.05.2023. 13:14; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Održan je 1. Memorijalni Go turnir Artura Jonaka von Freyenwalda

U subotu 13.05. u Poreču je održan međunarodni turnir misaone igre Go pod nazivom Memorijal Artura Jonaka von Freyenwalda. Turnir je nazvan po austrougarskom mornaričkom časniku koji je početkom dvadesetog stoljeća među prvima u Evropi pokrenuo organizirano igranje ove 4000 godina stare dalekoistočne misaone igre i to baš u Istri.

Radilo se o turniru klase B europskog Go saveza. Igralo su se tri kola s osnovnim vremenom 40 minuta i produžecima (byo-yomi) od 20s. Turnir je prošao u veselom raspoloženju među igračima različitih kategorija i generacija – najstariji Mladen Smud igra Go već 60 godina, a najmlađi su počeli prije par mjeseci.

Na turniru je sudjelovalo 26 igrača iz Italije, Slovenije i Hrvatske. Od toga su četvorica bila majstori: Andrej Kralj (3dan), Stjepan Medak (2dan), Vasiljević Vedran (2dan) i Radovan Golja (1dan).

Pobjednik turnira je bio trinaestogodišnji hrvatski Go majstor Stjepan Medak iz Zagreba, a drugo i treće mjesto su dijelili Andrej Kralj (Ljubljana) i Sladetić Teo (Zagreb).

Najbolje plasirani istarski igrač je bio Vlado Maružin iz Pule (5kyu) na 13 mjestu. Od istarskih igrača koji prvi put sudjeluju na turnirima, najbolje plasirani su bili porečani Tomo Krajina, Igor Žeželj, Tina Smajić i Danijel Turkan.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email