NEWS

Na području Općine Sveti Lovreč u idućih 5 dana održat će se nekoliko radionica i predavanja u sklopu programa “Dajmo si kuraj kroz avril i maj!”

Udruga Drijade
19.05.2023. 13:29; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Na području Općine Sveti Lovreč u idućih 5 dana održat će se nekoliko radionica i predavanja u sklopu programa “Dajmo si kuraj kroz avril i maj!”

Na području Općine Sveti Lovreč u idućih 5 dana održat će se nekoliko radionica i predavanja u sklopu programa “Dajmo si kuraj kroz avril i maj!”, koje su mahom edukativnog i zdravstvenog karaktera. 

Tako će se sutra, u subotu, 20.05., održati dvije radionice. 

Prva na redu je radionica pod nazivom “Ljekovito i korisno samoniklo bilje u prirodi” a koju će voditi poznati istarski travar Franko Zgrablić iz Svetog Petra u Šumi i koji će zainteresiranima dati savjete i otkriti tajne samoniklih biljaka na našem području. Radionica počinje u 10:00 sati, a učesnici se okupljaju ispred zgrade Općine Sveti Lovreč (kraj kafića Dom), te se onda ide u smjeru lokacije radionice. Treba napomenuti da je kotizacija za radionicu 5 €. 

Druga radionica održat će se pod okriljem udruge “Drijade” pod nazivom “Voda i krški fenomeni” i koja će početi u 17:00. Okupljamo se na cesti koja vodi od sela Heraki prema izvoru “Rulja” (u smjeru sela Pajari). Sve je označeno putokazima, pa se ne učesnici ne moraju brinuti hoće li faliti put.  Sama radionica predviđena je za učenike 3. i 4. razreda, ali mogu doći i malo starija ili mlađa djeca; predviđeno trajanje je dva školska sata, i potpuno je besplatna za učesnike.

Zatim nam slijede dva predavanja o (preventivnoj) medicini: u utorak, 23.05. s početkom u 19:00h u vijećnici zgrade Općine Sveti Lovreč, održat će se predavanje magistre farmakologije Emanuele Franko Dujmović, inače stanovnice Općine Sveti Lovreč, pod nazivom “Zaštita od sunca i samopregled madeža“, a to je zapravo interaktivno edukativno predavanje kojem je u fokusu zaštita od sunca, prepoznavanje i samopregled madeža te opće zdravstvene i farmakološke informacije vezane za hidrataciju, njegu kože i prevenciju potencijalnih kožnih stanja. Obzirom da nam se približavaju visoke temperature, a klimatološka i atmosferska stanja su u opadanju kvalitete, ovo je svakako jako korisno predavanje koje se ne propušta; također se mora napomenuti da je predavanje besplatno.

I za kraj sveukupnog programa “Dajmo si kuraj kroz avril i maj!” predvidjeli smo predavanje još jedne naše sugrađanke. Riječ je o Valentini Babić, grafičkoj dizajnerici s mnogo različitih životnih interesa, koja će održati zanimljivo predavanje naslovljeno “OPG-ovi kao ključ prevencije bolesti modernog doba“. Na ovom predavanju će zainteresirani moći saznati: Kako podržavanjem lokalnih proizvođača mogu utjecati na vlastito zdravstveno stanje, što je ekološka proizvodnja i zašto ju treba poticati. te koje sve korake prema poboljšanju zdravlja mogu poduzeti već danas. Besplatno predavanje će se održati u vijećnici zgrade Općine Sveti Lovreč, u srijedu, 24.05. s početkom u 19:00. 

Veselimo se svačijem interesu i dolasku, jer ipak su to radionice i predavanja za boljitak svih nas. 

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email