NEWS

Od ponedjeljka moguće su posjete štićenicima Doma za starije u Poreču, pod strogo kontroliranim uvjetima !

3 (83)
21.05.2020. 13:26; Učitavanja: 120; Početna / Obavijesti / Od ponedjeljka moguće su posjete štićenicima Doma za starije u Poreču, pod strogo kontroliranim uvjetima !

Dom za starije i nemoćne osobe Poreč je sukladno uputama HZJZ od ponedjeljka započeo ponovo s organizacijom posjeta članova obitelji korisnicima koji su smješteni u našu ustanovu.

Posjeti su organizirani u kontroliranim uvjetima prema dogovoru i najavi s članovima obitelji uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera ( socijalne distance, mjerenja tjelesne temperature, evidentiranje svakog dolaska i odlaska posjetitelja, potpisivanje izjave o tome da posjetitelj nema simptome COVID-19, da nije u samoizolaciji i da njegovi ukućani nemaju respiratorne probleme i dr).

Sukladno Preporukama vodi se  računa o usklađivanju broja istovremenih posjeta prostornim uvjetima i mogućnostima same ustanove za poštivanje epidemioloških mjera. Do sada je tridesetak korisnika imalo posjete svojih  članovi obitelji.

Očekuju  da će do sredine slijedećeg tjedna za  sve korisnike uspjeti organizirati barem jedan susret s njihovim najmilijima, pojasnila je Tihana Mikulčić, ravnateljica Doma za starije u Poreču.

 

Print Friendly, PDF & Email