NEWS
Best of Poreč

Obilježen Dan antifašističke borbe i održan prijem za predstavnike UAB-a

Polaganje vijenaca na Narodnom trgu1
19.06.2020. 10:16; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Obilježen Dan antifašističke borbe i održan prijem za predstavnike UAB-a

Povodom Dana obilježavanja antifašističke borbe 22. lipnja, gradonačelnik Loris Peršurić primio je danas (19.06.2020.) u Maloj vijećnici delegaciju Udruge antifašističkih boraca i antifašista Poreštine predvođenu predsjednikom Arduinom Matoševićem.

Izrazivši zadovoljstvo što uz dolazeći državni praznik antifašizma prima predstavnike porečkih antifašista, Peršurić je istaknuo da upravo Istra i Poreč vrijedno njeguju i čuvaju antifašističke vrijednosti. Na primanju je bilo govora o načinu održavanja tradicionalnog susreta antifašista na Rušnjaku zakazanu za kraj srpnja, koji će se ove godine održati sukladno mjerama prevencije i zaštite od širenja koronavirusa, te obnovi spomenika NOB-a, koje će, kako je rekao gradonačelniku nastaviti održavati i dalje. Predsjednik Udruge Matošević zahvalio je gradonačelniku na prijemu i suradnji kako s Gradom, tako i s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, te je dogovor da će se održati naknade konzultacije vezano za održavanje obilježavanja na Rušnjaku, prateći upute nadležnih tijela o održavanju skupova.

Nakon prijema, Dan antifašističke borbe delegacije su obilježile na Narodnom trgu i Trgu Joakima Rakovca. Nazočni su bili gradonačelnik Peršurić, gradski vijećnici, te predstavnici UAB-a i UDVDR-a. Polaganje vijenaca započelo je kod spomenika na Narodnom trgu gdje je vijenac položen, a potom se otišlo do Trga Joakima Rakovca gdje je također položen vijenac na spomen obilježju narodnom heroju Joakimu Rakovcu. Vijenci su položeni i na spomenicima palim borcima u Fuškulinu, Žbandaju, Novoj Vasi i Baderni. 

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani