NEWS
Pentola Porec S2 102020

Novigrad pokazao da ima veliko srce – donacije za teško bolesnu sugrađanku i za Gimnastički klub

fullsizeoutput_18c3
11.02.2020. 18:31; Učitavanja: 141; Početna / Novosti / Okolne općine / Novigrad pokazao da ima veliko srce – donacije za teško bolesnu sugrađanku i za Gimnastički klub

U utorak 11. veljače, u Domu za starije osobe Novigrad, predane su donacije prikupljenih sredstava nakon proslave stare godine „Goodbye 2019” u Novigradu. Brankici Kostić iz Novigrada, koja boluje od mišićne distrofije, dodijeljeno je 44.000 kuna za uređenje staze, rampe za invalidska kolica i električni priključak za invalidska kolica. Gimnastičkom klubu „Novigrad“ – Club ginnastico „Cittanova“, predano je 10.000 kuna za novu sportsku opremu članovima kluba.

Sve to ne bi bilo moguće bez velike podrške udruga koje su organizirale proslavu „Goodbye 2019”,  udruga DVD Neapolis, udruga Zdravi Novigrad, MK Pirates, DND Novigrad-Cittanova, Udruga za stare i mlade Dajla-Novigrad, novigradska podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske, Društvo gljivara Bujštine Boletus, Premium Image, Sportska dvorana Novigrad, Grad Novigrad-Cittanova, te TZG Novigrada-Cittanova i građana koji su podržali svojim donacijama cijelu ideju.

Udruga Zdravi Novigrad je Domu za starije osobe Novigrad predala i novi bolesnički krevet, u vrijednosti od 11.000 kuna koji će biti na raspolaganju svima potrebitima u Novigradu. Bolesnički krevet će biti smješten u Domu za starije osobe na korištenje građanima grada Novigrada, u želji da bude od velike pomoći bolesnima i nemoćnima.

„Nadamo se da će ova donacija olakšati boravak i oporavak bolesnika. Cilj nam je da našim primjerom potaknemo i druge članove naše zajednice da sudjeluju u ovakvim i sličnim akcijama koje su od opće koristi.”, Viviana Fakin, predsjednica Udruge Zdravi Novigrad.

Dana 11. veljače obilježava se i Svjetski dan bolesnika, pa je ovo bila prilika da se okupimo  na primopredaji donacija, sa željom da one budu poticaj za neke nove humanitarne projekte koji će olakšati živote naših sugrađana.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email