NEWS

Novi veliki mozaik u Poreču

08.08.2023. 18:23; ; Početna / Kultura / Novi veliki mozaik u Poreču
2023-08-08_18h21_57
Privatna inicijativa Vere Dugandžić i njene obitelji donosi nam na pročelje Hotela Poreč energičnu kompoziciju, rađenu u tehnici mozaika, autora Eugena Varzića, koja predstavlja odstupanje od uobičajenog likovnog izraza autora. Kompozicija donosi bogat kolorit i pojednostavljene forme koje savršeno prenose energiju istarskog krajolika – kako kontinentalnog, tako i morskog.
 
Ističemo suradnju s renomiranom radionicom mozaika, Travisanutto Mosaici iz Spilimberga, s kojom Varzić uspješno surađuje već niz godina. Ova iznimna sinergija umjetničkog talenta i vještine stvaranja mozaika rezultirala je stvaranjem prave moderne atrakcije koja će krasiti naš “grad mozaika”.
 
Ovaj projekt je svojevrsni doprinos kulturnom bogatstvu našeg grada i regije. Veselimo se što ćemo uskoro moći doživjeti ovu prepoznatljivu atrakciju koja će zauvijek obogatiti našu zajednicu.
Bravo za hrabru inicijativu obitelji Dugandžić i kreativnu viziju koja nas vodi prema novim umjetničkim horizontima! 🎨🌟 #Umjetnost #MozaikProjekt #KulturnoBogatstvo
 

 
Print Friendly, PDF & Email