NEWS

Gradonačelnik Peršurić posjetio mlade jedriličare Horizonta i izuzetno uspješnu jedriličarku Niku Fornažar

363391345_1015659149833636_5472210660360522384_n
08.08.2023. 14:16; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Gradonačelnik Peršurić posjetio mlade jedriličare Horizonta i izuzetno uspješnu jedriličarku Niku Fornažar

Izvrstan uspjeh mlade porečke jedriličarke Nike Fornažar, osvojeno 4. mjesto u kategoriji U16 godina, te jako visoko 20. mjesto u ukupnom poretku na Svjetskom prvenstvu za klasu ILCA 4 koje se prije nekoliko dana održalo u grčkom gradu Volosu bilo je prilika za čestitke i susret gradonačelnika Lorisa Peršurića s ovom mladom uspješnom sportašicom i predstavnicima njezina matičnog Jedriličarskog kluba Horizont. Susretu su prisustvovali i Nikin trener Matej Rapić, predsjednik Horizonta Božidar Mihić i predstavnice Izvršnog odbora kluba, predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča Aleksandar Beaković, te nekoliko mladih porečkih jedriličara.

U sjedištu Horizontovaca na porečkoj Peškeri uvijek je živo, a upravo ove sezone imaju najmnogobrojniju školu jedrenja koja broji preko šezdesetoro djece, u koju su uključila i djeca iz drugih gradova i općina Istre. Inače, samu školu jedrenja organiziraju već dvadesetak godina, otkad postoji ovaj klub, a važno je istaknuti i da se sada u klub vraćaju kao treneri oni koji su nekada bili polaznici škole, pa s tako stvara tradicija i osigurava budućnost kluba. Rapić je upravo jedan od njih, a govoreći o planovima za naredni period dodaje kako se upravo spremanju za skorašnje ekipno prvenstvo hrvatske u Splitu, na što su posebno ponosni jer već gotovo desetak godina nisu nastupili na toj vrsti natjecanja.

– Ove godine radili smo jako puno i rezultati se vide, od Nike koje je dvostruka državna prvakinja do svjetskog prvenstva na kojem je osvojila značajan rezultat, do optimista Davida Nicolettija prvaka u Kupu Hrvatske ove godine i Leona Labinjana koji je bio treći na tom natjecanju. Imamo pregršt djece koja su jako motivirana i koja se baš se žele baviti ovim sportom, a zanimljivost je da su svi oni po dobi ispod, a već osvajaju rezultate u natjecanjima i kategorijama gdje se bore s onima odraslijim od njih. Tako da smo svi jako zadovoljni rezultatima i još imamo kadar trenera koji obnavljamo cijelo vrijeme, kaže Rapić. Inače, dodaje predsjednik Mihić oni su jedan od rijetkih klubova koji kupuje što više opreme za svoje članove i klub, da se rasterete roditelji i omoguće za što više djece treninge, jer je cilj da djeca jedre i uživaju.

– Ne tako davno imali smo prijem za Niku i jedriličare povodom uspjeha na europskoj regati i sada smo se ponovno našli za ovako važan svjetski rezultat. Uspjesi naših jedriličara nižu se kroz generacije, što je dokaz konstantnog rada, truda i zalaganja cijelog kluba, ali i obitelji. Bez podrške obitelji i entuzijazma i ljubavi prema sportu svih u klubu, sve ovo ne bi bilo moguće. Mi ćemo kao Grad vam uvijek biti na raspolaganju i pomoći u okviru financijskih mogućnosti. Imati toliko djece u školi jedrenja i izvrsne rezultate i nije mala brojka, a svjesni smo da za malu sredinu imati ovako puno vrhunskih postignuća je jako velika stvar i motivacija za dalje, rekao je gradonačelnik Peršurić.

Nika je osvojenim rezultatom vrlo zadovoljna, ali kako kaže, neće odmarati, sada je postala kategorizirani sportaš i priprema se za dalje. Kako kaže njezin trener Rapić, za sljedeću sezonu ih opet čekaju europska i svjetska natjecanja i još u novoj klasi, jer će sljedeće godine iz juniorske preći u seniorsku, olimpijsku klasu gdje je teže, a borit će se biti prvi z Hrvatskoj na kriterijskoj ljestvici. Sada jako dobro stoje po europskim kupovima, imaju tri velika prvenstva pred sobom, dva europska i jedno svjetsko, jedno europsko u novoj klasi, za koje se moraju dobro pripremiti, i imaju još puno posla. – Ali vjerujem da sve to možemo, zaključuje Rapić. Nika odmah nastavlja s pripremama za europski kup u Poljskoj, a nakon toga će odraditi prvenstvo u Češkoj i vratiti se taman na početak sezone i treninge u JK Horizont u omiljenoj uvali Peškera. 

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email