NEWS
HALF MARATON S

Novi incidenti u Poreču i Umagu: Držite pse na povodcu !

28.12.2015. 14:46; ; Početna / Crna kronika / Novi incidenti u Poreču i Umagu: Držite pse na povodcu !

Tijekom dana 25. prosinca su na području PU istarske evidentirana tri slučaja držanja životinja bez nadzora, jedan u Umagu i dva na području Poreča.

Prvi slučaj dogodio se oko 12.10 sati, u Ulici Edoarda Pascalia u Umagu, kada je pas mješanac, kojeg je bez povodca i brnjice šetala 29-godišnjakinja, u jednom trenutku krenuo prema djetetu koje se pritom uplašilo. Dijete se nalazilo u društvu  56-godišnjakinje i 55-godišnjaka koji su se tada verbalno sukobili s 29-godišnjakinjom tako što su se međusobno vrijeđali i galamili. Protiv 29-godišnjakinje se, zbog držanja životinje bez nadzora, podnosi optužni prijedlog, dok se zbog narušavanja javnog reda i mira,  protiv sve tri osobe podnosi  optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Drugi slučaj evidentiran je oko 18 sati, u Partizanskoj ulici u Poreču, kada je 51-godišnjak neoprezno i bez nadzora držao svoga psa argentinsku dogu, koja je u jednom trenutku  napala i izgrizla psa mješanca, kojeg je 22-godišnjak držao na povodcu. Protiv 51-godišnjaka se zbog držanja životinje bez nadzora podnosi optužni prijedlog.

Posljednji slučaj evidentiran je oko 21 sat, kada je pas zasad nepoznatog vlasnika ugrizao za nogu 47-godišnjeg slovenskog državljanina, koji se kretao Ulicom Bršljan u Červar-Portu. Muškarcu je pružena pomoć na HMP DZ Poreč, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje na utvrđivanju vlasnika psa.

(iPress)

Print Friendly, PDF & Email